Of ga naar de homepage van

Vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend

Ik mocht rond Ajax - Heracles meelopen met onze vrijwilligers. Zij zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van de leden van Ajax Kids Club en Ajax Jonge Schare tijdens wedstrijdactiviteiten. Kortom, zij zorgen dat alles bij spelermascottes, vaandeldragers en de gewaardeerde Ajax Fun Games in de rust goed verloopt. En dat is geen sinecure!
Dit zie je voor de schermen, maar er gebeurt ook van alles achter. © De Brouwer

Vrijwilliger zijn bij de Supportersvereniging Ajax is uiteraard vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend. Er komen serieuze verantwoordelijkheden bij kijken. De begeleiding van kinderen en hun ouders tijdens wedstrijddagen is van groot belang en moet strak georganiseerd zijn. Zonder begeleiding van onze vrijwilligers zou dit zeker in het honderd lopen. Daarnaast moet het ontvangen van de uitspelende club op een, zoals ik altijd zeg, 'Ajaxwaardige manier'.

Deze bezoekers hebben vaak een lange reis achter de rug om naar de grote Johan Cruijff Arena te komen en dan moeten wij hen ook netjes ontvangen bij ons aller Ajax. Dit alles verzorgen wij dus onder professionele begeleiding vanuit SV Ajax, maar met de hulp van onze goedwillende vrijwilligers.

Nog een voorbeeld: vorige maand moesten er ruim 3.000 boekjes worden verzonden naar onze jongste leden onder de zes jaar. Monnikenwerk! Ook dit zouden wij niet kunnen bewerkstellingen zonder onze vrijwilligers. Twee volle dagen zijn ze bezig geweest om al deze boekjes te versturen, voorzien van een begeleidende brief.

Ook tijdens de jaarlijkse Open Dag kunnen wij een beroep doen op verschillende mensen. Onze Verenigingsraadleden en Raad van Toezicht verrichten eveneens hun werkzaamheden belangeloos en onbezoldigd, waardoor onze vereniging op een juiste, betaalbare en laagdrempelige manier kan worden bestuurd.

De titel pakken we dit seizoen waarschijnlijk niet, maar onze vrijwilligers zijn wat mij betreft altijd kampioenwaardig.

Je kunt dus wel stellen dat een vereniging als SV Ajax niet zonder al deze vrijwilligers kan. Het is echter ook zo dat de leden en de huidige tijd soms vragen om professionele begeleiding in te zetten bij grote evenementen, zoals een Kids Tour. Deze evenementen zijn succesvol juist vanwege de inzet van professionele trainers, die kinderen kunnen trainen op hoog niveau.

Dankzij deze trainingen wordt het voor kinderen een onvergetelijke dag. Deze Kids Tours worden zowel in Amsterdam als in verschillende regio’s georganiseerd, zodat daar meteen de binding met de club omhoog gaat. Voor volwassen leden organiseerden wij enkele weken geleden Café Ajax Life. Ook dit evenement is geprofessionaliseerd zodat wij als vereniging op een dergelijke avond kunnen voldoen aan de verwachtingen van onze leden.

Door de harde groei van het aantal leden de laatste jaren en de grootte van evenementen kozen wij vaker dan in het verleden voor professionele begeleiding. Juist ook omdat leden van onze evenementen hoge verwachtingen hebben. Wij kunnen echter zeker niet zonder goedwillende vrijwilligers en waar mogelijk en beschikbaar blijven wij hen altijd inzetten.

Denk bijvoorbeeld aan Lucky! U dacht toch niet dat Lucky zonder vrijwilligers overal zou kunnen worden ingezet om kinderen van een warm Ajaxgevoel te voorzien?! De titel pakken we dit seizoen waarschijnlijk niet, maar onze vrijwilligers zijn wat mij betreft altijd kampioenwaardig!

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax