Of ga naar de homepage van
73 keer gelezen

Testosteronteksten en hoongelach

Het schatergelach vanuit Eindhoven was zondagavond tot diep in Amsterdam te horen. Supporters van de koploper sloegen zich werkelijk op de dijen van het lachen, toen Erik ten Hag droogjes stelde dat ‘PSV sowieso wel bang is voor Ajax.’
Buiten het veld toont Ajax zich vaak daadkrachtig, maar binnen de lijnen... © De Brouwer

Zo zei Ten Hag wel meer bijzonders de afgelopen weken, maar dit was wel de druppel. Sinds de uitlatingen van onze coach na Heracles-thuis, zit ik met een kartonnen doos over mijn hoofd vol schaamte onder mijn bureau. Dit is precies een vorm van arrogantie die even niet is gepast, zeg maar.

Ook de spelers hebben er een handje van om in een microfoon flinke testosteronteksten te spuien. Donny van de Beek stelde al dat PSV sowieso geen kampioen wordt tegen Ajax, Lasse Schöne had het stoer over ‘feestjes verpesten’ en Justin Kluivert vindt dat Ajax op basis van het mooiste voetbal de schaal verdient.

Sinds de uitlatingen van onze coach zit ik met een kartonnen doos over mijn hoofd vol schaamte onder mijn bureau.

Op niets gebaseerde en gekmakende teksten, die straks vooral als een boemerang terug komen op de hoofden van de Ajaxsupporters. Die krijgen het hoongelach straks over zich heen in het uitvak in het Philips Stadion en bij de koffieautomaat op maandagmorgen.

Het is vooral koren op de molen van alles en iedereen die PSV een warm hart toedraagt. Het logische leedvermaak in Eindhoven zal enorm zijn als de lampenclub de titel binnenharkt tegen Ajax. De opmerking van Ten Hag hangt vast al op abri-formaat in de PSV-kleedkamer.

Waren de optredens van Ajax op de grasmat maar de helft zo daadkrachtig als de vele uitspraken uit de monden van spelers en trainer. Uit bij Vitesse ontbrak al de absolute beleving en wil om te winnen en ook in Groningen was het spel erbarmelijk en was juist Ajax de ploeg die werd opgejaagd. Enige nederigheid is wel op zijn plaats, zeg maar.

In dat kader was het goed dat Kluivert gelukkig ook opmerkte dat een eventueel kampioenschap van PSV terecht is. Dat klonk alweer een stuk realistischer.

Het is vooral te hopen dat Ajax het zondag klaarspeelt om de titelstrijd nog even te verlengen. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan hoop ik dat Ajax een goed verliezer is. Dat geldt voor de spelers, maar zeker ook voor de supporters. Geef de tegenstander geen munitie om je te raken. Ik heb altijd geleerd om stil te zitten als je (terecht) geschoren wordt.

Laat je eierdop asjeblieft thuis. Die dragen ze maar bij andere clubs.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax