Of ga naar de homepage van

25 jaar SV Ajax: Ajaxbeleving voor jong en oud

De Supportersvereniging Ajax bestaat dit seizoen 25 jaar. Een mooi moment op terug te blikken op onze eigen levensloop. Deze keer hebben we het over onze doelgroepen. We begonnen 25 jaar geleden als vereniging voor volwassen leden, maar inmiddels kunnen ook jongeren en zelfs de jongste Ajaxsupportertjes bij ons terecht.
De Supportersvereniging is er voor alle leeftijden! © De Brouwer

Ajax Life
Ajax Life is voor een brede groep mensen: van de fanatieke seizoenkaarthouder tot mensen die misschien één keer per jaar naar de Johan Cruijff Arena komen, of vooral thuis op de hoogte gehouden willen worden van de ontwikkelingen bij Ajax. Ze hebben één ding gemeen: ze willen goed geïnformeerd worden. We brengen 365 dagen per jaar betrouwbaar Ajax- en supportersnieuws via de website en de krant Ajax Life.

Naast belangenbehartiger, speelt Ajax Life ook andere rollen in het leven van een Ajaxsupporter. Zo organiseren we evenementen exclusief voor onze leden, bieden we 10% korting aan in de Ajax Fanshop en plaatsen we regelmatig prijsvragen, waar bijvoorbeeld kaartjes of andere prijzen gewonnen kunnen worden. Als laatste ontvangen de leden van deze doelgroep twintig keer per jaar de krant Ajax Life.

Ajax Jonge Schare
De behoefte aan een tussengroep was groot. Voor 2004 konden jongeren tussen de 12 en 18 jaar al wel lid worden, maar kregen ze hetzelfde aanbod als volwassenen. De stap van de Ajax Kids Club naar een volwassen lidmaatschap was vrij groot, dus werd de Ajax Jonge Schare in het leven geroepen.

Voor ons is deze groep soms lastig te bedienen. De agenda’s zitten altijd vol door school, bijbaantjes en hobby’s. Zo hebben jongeren minder tijd om deel te nemen aan evenementen. Toch organiseren wij voor deze doelgroep ook genoeg leuks, zoals bijvoorbeeld het Fifa-toernooi en een ontmoeting met Matthijs de Ligt. Daarnaast kunnen ze wedstrijdkaartjes of een plek als ballenjongen of vaandeldrager winnen.

Je merkt wel dat jongeren veel bezig zijn op internet, en in het bijzonder met social media. Voor hen is er op onze online kanalen genoeg ruimte om hun mening te geven, polletjes in te vullen en foto’s of video’s te delen.

We willen Ajaxfans voor het leven maken.

Ajax Kids Club
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met supporter worden van Ajax. De Ajax Kids Club is er voor leden van 0 tot 11 jaar. We willen kinderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met Ajax om uiteindelijk ook Ajaxfans voor het leven te worden.

Mascotte Lucky is het grote icoon, hij is ook altijd bij onze evenementen aanwezig en wenst de spelers voor de wedstrijd succes. Leden van de Ajax Kids Club krijgen een heleboel toffe dingen. Zo organiseren we de Ajax Kids Tour, waar ze een dag lang kunnen voetballen als een échte Ajaxspeler. Daarnaast ontvangen ze vier keer per jaar het blad Ajaciedjes en in de zomer het extra dikke doeboek. 

We brengen onze jongste leden ook dichter bij het veld. Het aller gaafst is misschien nog wel dat ze kans maken op een plek als mascotte tijdens een wedstrijd. Ze lopen dan aan de hand van hun Ajaxhelden het veld op. In de rust worden regelmatig fungames georganiseerd, waar wederom leden van de Kids Club aan mee kunnen doen. 

De Supportersvereniging is er dus voor alle leeftijden. Op deze manier creëren we een unieke Ajaxbeleving voor jong en oud.

Jouw Ajaxmoment
Zonder onze leden is onze vereniging niks waard. Wij willen heel graag dat jullie je mooiste momenten uit 25 jaar Ajax als supporter met ons delen. Dat mag in geschrift, met foto’s, video’s – de keuze is aan jullie. Met die Ajaxherinneringen gaan wij dan aan de slag, om iets moois te maken dat past bij dit mooie jubileumjaar. Bijdrages kunnen het hele seizoen naar redactie@svajax.nl.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax