Of ga naar de homepage van

Rudy won in 1998 de schaal, maar bestuurt nu een… takelauto!

Kennen jullie Andrzej Rudy nog? Die naam doet bij een Ajacied van gemiddelde leeftijd vast een belletje rinkelen. De Pool maakte deel uit van het Ajax van Morten Olsen dat in 1997/1998 een geweldig seizoen beleefde. Rudy bestuurt tegenwoordig een takelauto!
Rudy (links) won in twee seizoenen tijd drie prijzen met Ajax. © Pro Shots

Rudy kreeg in dat prachtige seizoen 97/98 – de dubbel werd veroverd – speeltijd tijdens het merendeel van de wedstrijden en kwam in totaal tot 23 optredens. Het jaar daarna voetbalde hij ook in Amsterdam, maar toen stortte Ajax ondanks bekerwinst in.

Een jaar eerder was hij nog kampioen van België geworden met Lierse SK. Je zou denken dat voor een speler met zijn kwaliteiten, Pools international en alles erop en eraan, ook na zijn actieve loopbaan een rol in het voetbal is weggelegd, maar het liep anders.

Rudy bestuurt tegenwoordig een takelwagen! De middenvelder trad eind vorig jaar in dienst bij Colonia, zo lezen we in Bild. Bild lezen is al een feest op zich omdat het altijd prachtige Duitse artikelen oplevert, maar het verhaal van Rudy is ook gewoon bijzonder.

“Vroeger dacht ik altijd dat ik in de voetballerij actief zou blijven, maar het is anders gelopen. Ik heb moeilijke periodes gekend in mijn leven. Dat ik tot het besef kwam dat ik iets anders moest doen dan voetbal, heeft me pijn gedaan,” aldus Rudy.

De nu 52-jarige Rudy vertelt dat hij zich in de vip-ruimtes van een stadion nooit op zijn gemak heeft gevoeld en in die zin valt zijn stap te begrijpen, maar opmerkelijk blijft het zeker. Anno nu is hij een van de 260 werknemers van Colonia.

“Ik wil geen andere behandeling om wie ik ben. Ik wil gewoon eerlijk worden behandeld, net als mijn collega’s. We zijn met een grote ploeg en je hebt de mogelijkheid om promotie te maken. Dat is ook mijn doel: opklimmen.”

Rudy voelt zich prima als takelwagenchauffeur. “Ik heb als voetballer veel voordelen genoten en kon daar goed mee omgaan, maar kom uit een arm gezin. Ik weet wat het is om met weinig rond te moeten komen. Luxe is aan mij niet besteed.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax