Of ga naar de homepage van

Blind kijkt uit naar weer een nieuwe rol binnen Ajax

Waar bij de ene supporter de wenkbrauwen wellicht werden gefronst, waren andere Ajacieden eigenlijk helemaal niet verrast door het nieuws dat Danny Blind is voorgedragen als nieuwe technisch commissaris bij de club. De Ajacied was er voor zichzelf in elk geval snel uit.
Van de vele rollen die Blind bij Ajax had, vinden we deze nog altijd het beste. © Ajax Images

In De Telegraaf reageert Blind op het nieuws rond zijn persoon. “Ik had hier nooit eerder over nagedacht. Ik was een paar weken geleden op vakantie en had een oproep van rvc-voorzitter Leo van Wijk gemist. Dan weet je wel welke kant het opgaat.”

“Het commissariaat trok me,” gaat Blind verder in de krant. “Ik zit in een fase van mijn leven dat dit soort jobs bij me past. Inhoudelijk wil de oud-aanvoerder van Ajax nog niet ingaan op zaken. “Ik ben alleen voorgedragen. Weliswaar is de benoeming een formaliteit, maar het is nog niet logisch om over commissariszaken te praten."

Hoe dan ook, commissaris is zo’n beetje de enige functie die Blind nog niet bij Ajax vervulde. Hij was tussen 1986 en 1999 uiteraard speler, maar daarna ook directeur spelersbeleid, trainer van Ajax A1, hoofd jeugdopleidingen, hoofdtrainer, technisch directeur, assistent-trainer en nogmaals technisch directeur. Een flink lijstje en dat is een understatement.

Blind beseft dat zijn nieuwe rol een wezenlijk andere is dan hij gewend is. “De taakverdeling is duidelijk. De directie maakt beleid, de rvc heeft een controlerende rol en – als die behoefte er in de directie is – eventueel een adviserende,” stelt Blind die het een voordeel noemt dat hij Ajax op zijn duimpje kent.

Toch is de terugkeer van Blind ietwat bijzonder, zeker als je naar het vrij recente verleden kijkt. In 2012 werd de terugkeer van toen beoogd algemeen directeur Louis van Gaal en Blind (als technisch directeur) nog via de rechter tegengehouden. Ook sneuvelde Blind tijdens de fluwelen revolutie als directeur spelersbeleid, de rol waarin hij nu Marc Overmars moet controleren.

“Ik ben nooit in wrok blijven hangen,” stelt Blind die onder dat gebeuren een streep zegt te hebben gezet. “Gaandeweg ben ik weer naar wedstrijden van Ajax gegaan en daar zag je me de laatste tijd regelmatig. Met Edwin van der Sar en Overmars heb ik goed contact en met financieel directeur Jeroen Slop is dat nooit anders geweest.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax