Of ga naar de homepage van

Younes voor straf ten minste twee weken bij Jong Ajax

Soap, we hebben een soap! Amin Younes moet voor straf in elk geval twee weken meetrainen met Jong Ajax. De linksvoor negeerde in de slotfase van Ajax - sc Heerenveen (4-1) de instructies van Erik ten Hag om in te vallen.
Dit seizoen speelt de ene na de andere randzaak rond Younes. © Pro Shots

Younes voelde zich in de laatste minuten van Heerenveen-thuis niet geroepen om het veld te betreden. Trainer Ten Hag wilde de linksvoor inbrengen, maar die weigerde. Als instructies van de trainer worden geweigerd, zijn de gevolgen voor de speler.

Ten Hag reageerde in eerste instantie vrij lichtzinnig op het voorval met Younes, maar de volgende ochtend voor 11.00 uur is al besloten dat de Duitser moet worden gestraft. Minimaal twee weken meetrainen met Jong Ajax, zo luidt het verdict.

“Ik wilde Younes belonen voor zijn goede invalbeurt en goede werk deze week op de training. Het was vlak voor tijd en hij vond het niet per se noodzakelijk, dan is het ook goed,” vertelde Ten Hag in de microfoon van Fox Sports, dat de mislukte wissel spotte.

Ten Hag stelde in eerste instantie dat hij het maar zo had gelaten. Een dag later krijgt Younes echter straf. “Natuurlijk ben ik de baas,” vervolgde de trainer, die hieraan toevoegde dat er nog een gesprek met de weigeraar zou volgen.

Het lijkt erop dat Younes in ieder geval de wedstrijden met Sparta en FC Groningen mist, al valt die laatste pot na de interlands en zijn we dan al ruim twee weken verder.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax