Of ga naar de homepage van

Ten Hag en Younes bewijzen elkaar en Ajax slechte dienst

Het was vlak voor het laatste fluitsignaal van Ajax - Heerenveen (4-1) dat Erik ten Hag zich omdraaide naar de bank en Amin Younes wenkte om in te vallen. De Duitser keek zijn trainer meewarig aan en bedankte vriendelijk voor de eer. Kortom: gedoe.
Niemand wordt wijzer van Younes' weigering in te vallen. © Pro Shots

En nog meer gedoe is nou juist niet wat we in Amsterdam kunnen gebruiken, zeg maar…

Younes had natuurlijk gewoon moeten invallen en achteraf tegen Ten Hag moeten zeggen wat hij ervan vond. Hier wordt niemand wijzer van. Younes niet, Ten Hag niet en Ajax zeker niet.

Het kan zomaar zijn dat we Younes door deze actie voorlopig niet terug zien in het eerste. Daar bewijst hij zichzelf een slechte dienst. Ook bij de Duitse bond krijgen ze dit mee. Sterker nog, zijn weigering om in te vallen ging zondagavond al rond in de Duitse media.

Hier wordt niemand wijzer van. Younes niet, Ten Hag niet en Ajax zeker niet.

Het akkefietje levert louter verliezers op en het mag duidelijk zijn dat het van Ten Hag ook allemaal niet heel handig was. De trainer stelde achteraf dat hij Younes wilde ‘belonen’ voor zijn goede invalbeurt in Arnhem en zijn trainingsarbeid. Tja.

Dat lijkt een achteraf gezocht argument. Eentje die ook totaal niet sterk is. Je beloont iemand door hem in pak ‘m beet de zeventigste minuut te laten invallen. Niet twee minuten voor tijd. Dat is geen beloning, maar eerder het tegenovergestelde.

Ik heb dan ook best begrip voor het chagrijn bij Younes, al had hij dat beter achteraf tegen zijn trainer kunnen uiten. Nu ontstaat een situatie waarbij de geloofwaardigheid van Ten Hag op het spel staat. Want wat nu te doen met iemand die weigert in te vallen?

Normaal gesproken moet je daar korte metten mee maken als trainer, maar deze coach heeft dit zichzelf ook een beetje aangedaan. Je kunt Younes nu straffen als signaal naar de overige spelers, maar het kan ook zijn dat de collega’s van Younes begrip hebben voor hun medespeler en diens kant kiezen.

Duidelijk is dat Ten Hag een lastige afweging heeft te maken.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax