Of ga naar de homepage van

Mazraoui promoveert definitief naar A-selectie Ajax

Noussair Mazraoui is door Erik ten Hag definitief bij de A-selectie gehaald. De op meer plekken inzetbare middenvelder maakte officieel nog deel uit van de selectie van Jong Ajax, maar zat de laatste weken vrijwel altijd bij het eerste.
Mazraoui wilde eerder natuurlijk wel in minuut 89 invallen. © Ajax Images

Mazraoui maakte begin februari, thuis tegen NAC, zijn debuut in het eerste elftal. Dat debuut duurde hooguit twee minuutjes, want toen klonk het eindsignaal al. In tegenstelling tot Amin Younes was die invalbeurt voor Mazrouai destijds natuurlijk wel een beloning. Inmiddels staan er drie officiële duels op zijn naam.

Ten Hag liet direct na NAC-thuis al weten dat de jongeling hem in positieve zin opviel. “Hij is me opgevallen in de weken dat ik hier nu werk. Hij kan offensief op het middenveld het beste uit de voeten. Hij is een heel dynamische, sterke speler, maar technisch goed en weet vanuit zijn positie goede keuzes te maken.”

Er was een tijd, nog niet zo lang geleden, dat Mazraoui op amateurbasis bij Jong Ajax voetbalde. Dat was begin vorig seizoen. Er is in de tussentijd veel gebeurd en de multifunctionele speler klopte kennelijk zo stevig op de deur dat Ten Hag deze openzette om niet meer dicht te doen.

Bij Jong Ajax stelde zijn coach Michael Reiziger het talent steevast op en toonde zich eerder al tevreden over de speler die op verschillende posities uit de voeten kan. “Noussair is een technische speler die altijd goed vrij loopt. Je kunt hem altijd, ook met een mannetje in de rug, goed in de voeten aanspelen. Hij is vrij vaardig, aardig snel, heeft een goed overzicht en kan scoren.”

Reiziger stelde toen al voorzichtig dat het voor Mazraoui tijd was voor een volgende fase. Die lijkt nu dus definitief aangebroken.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax