Of ga naar de homepage van

Kristensen kritisch op zijn spel tegen sc Heerenveen

Het was voor veel Ajaxsupporters een verrassing om te horen dat Joël Veltman moest banken tegen sc Heerenveen (4-1). Minder verrassend was dat Rasmus Kristensen de aanvoerder verving. De Deen kijkt zelfkritisch terug op zijn optreden.
Met de beleving van Kristensen zit het wel goed! © Pro Shots

“Ik probeerde de stabiele factor te zijn, mijn ding te doen en ook offensief te spelen. Ik was stabiel, geef mezelf een 6,5,” aldus de rechtsachter die inderdaad tamelijk onopvallend speelde, zeker in aanvallend opzicht.

Ten Hag gaf in zijn toelichting op het opstellen van Kristensen aan dat de aanpassingsperiode van de Scandinaviër voorbij is. “Hij dient zich aan op de training. Ik wilde meer druk aan de zijlijn op rechts. Rasmus kan veel dynamiek brengen en dat heeft hij ook gedaan.”

Juist die dynamiek was zondag niet opvallend zichtbaar, terwijl Kristensen bij vlagen ook verdedigend wat makkelijk voorbij werd gelopen als hij in een een-tegen-een-situatie kwam te staan. De Deen is zelf de eerste die na zijn komst aangaf dat hij verdedigend nog stappen moet maken.

Kristensen hoorde tijdens de zaterdagtraining dat hij de plek van Veltman zou innemen. “Dan zie je in de grote partij hoe de opstelling is, dus toen wist ik dat ik zou starten,” legt de rechtsback uit op Ajax’ website.

“Ik ben erg blij dat we de drie punten hebben gepakt,” stelt Kristensen, die inderdaad tijdens de wedstrijd opviel door zijn bevlogen juichen in de situaties dat er ook daadwerkelijk gejuicht kon worden. Je kunt gerust stellen dat het met zijn wedstrijdbeleving wel snor zit.

Op het duel met de Friezen kijkt Kristensen met een goed gevoel terug. “Tijdens de wedstrijd was er wat verwarring, want we hadden ‘m veel eerder in het slot kunnen gooien. Maar we hebben met een geweldige verdediging gespeeld, erg compact. Al met al vond ik het een goede wedstrijd.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax