Of ga naar de homepage van

Jong Ajax heeft werkelijk geen kind aan FC Eindhoven

De Jong Ajacieden hebben maandag op eenvoudige wijze drie punten aan hun totaal toegevoegd. De mannen van Michael Reiziger waren op alle vlakken te sterk voor FC Eindhoven, dat nog van geluk mocht spreken dat het bij 4-0 bleef.
De Wit doet waar hij goed in is en dat is doelpunten maken. © Pro Shots

Noussair Mazraoui was 55 minuten lang de grote man aan de zijde van Jong Ajax, dat vanaf de aftrap verdeel en heers speelde. De middenvelder stond aan de basis van het eerste doelpunt en schoot even verderop in de wedstrijd fraai binnen van grote afstand.

Ook zijn actie in de twintigste minuut mocht er zijn. Mazraoui draaide snel weg waarmee hij twee tegenstanders in de luren legde en vervolgens stuurde hij met een voetbeweging Dennis Johnsen weg, die de bal over de uitgekomen doelman van Eindhoven lepelde.

Aangezien er op De Toekomst weinig spanning was, werd er vooral gekeken naar de tussenstanden op de andere velden. Jong Ajax was in de running voor het wederom winnen van een periodetitel. Dat bleek uiteindelijk net even te veel gevraagd, maar daar zit niemand echt mee.

Ondertussen werd de score opgevoerd door Dani de Wit, die twee maal precies op de goede plek stond om de bal in het doel te werken. De ene keer voerde hij zijn handelsmerk uit – raak koppen – en de andere keer gleed hij de bal binnen.

De periodetitel liep Jong Ajax dus mis, maar de strijd om het kampioenschap van de Jupiler League is een stukkie belangrijker. Wat dat betreft kwam er geen goed nieuws los vanaf het jeugdcomplex van FC Utrecht. Jong FC Utrecht ging met 0-2 onderuit tegen koploper NEC.

Het verschil tussen Jong Ajax en NEC bedraagt een puntje.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax