Of ga naar de homepage van

Ajax is van plan om Blind toe te voegen aan de rvc

Het lijkt erop dat Danny Blind weer dingen gaat doen voor Ajax. De overige leden van de raad van commissarissen zien in Blind een aanvulling voor de rvc. Blind moet de opvolger worden van Theo van Duivenbode, die afgelopen zomer zelf opstapte.
Commissaris is een rol die Blind bij Ajax nog niet eerder vervulde. © Pro Shots

Van Duivenbode stapte afgelopen zomer uit eigen beweging op. Hij was het oneens met de koers van de club en had niet het idee dat hij zelf nog voldoende invloed had op het bepalen van die koers.

Er wordt 23 april tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders definitief besloten over de voordracht van Blind, al kun je er vanuit gaan dat het een formaliteit is. De vereniging en ondernemingsraad zijn al voor.

Blinds laatste functie in de voetballerij was die van bondscoach van het Nederlands elftal, maar toen kwalificatie voor het WK op een dood spoor zat, werd hij aan de kant geschoven. Daarvoor boekte hij bij Oranje wel succes, als assistent van Louis van Gaal.

Commissaris is zo’n beetje de enige functie die Blind nog niet bij Ajax vervulde. Hij was tussen 1986 en 1999 uiteraard speler, maar daarna ook directeur spelersbeleid, trainer van Ajax A1, hoofd jeugdopleidingen, hoofdtrainer, technisch directeur, assistent-trainer en nogmaals technisch directeur.

“Wij waren verheugd toen wij Danny benaderden en hij liet weten geïnteresseerd te zijn. Danny voldoet ruimschoots aan de criteria die wij voor ogen hebben – ervaring, Ajacied en kenner van de club – dus ik ben erg tevreden dat wij hem kunnen voordragen als kandidaat,” reageert Leo van Wijk namens de rvc.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax