Of ga naar de homepage van

Gespannen koppies en klamme handjes op Fifa-toernooi

64 game-fans verzamelden zich zondag op sportpark De Toekomst. Zij hebben zich aangemeld voor het Ajax Life Fifa-toernooi, in de hoop dat ze kaarten voor Ajax – AZ weten te bemachtigen. Het resulteert in een spannende middag vol emoties.

Voorgaande edities waren altijd voor onze Jonge Schare-leden, maar het blijkt dat volwassenen ook graag een potje voetbal spelen op de spelcomputer. Daarom organiseerden wij voor onze trouwe leden een Fifa-toernooi.

De kantine van De Toekomst is speciaal ingericht met tv-schermen en Playstations 4, waar uiteraard Fifa ‘18 op aan staat. Het is net alsof je een soort digitale wereld binnenwandelt. Op de overige schermen staat Fox Sports aan, waar met een half oog wordt gekeken naar de eredivisieduels.

Twee teams strijden tegen elkaar voor kaarten naar de wedstrijd tussen Ajax en AZ. Deelnemers van Team Onana en Team Neres nemen het tegen elkaar op in de poulefase, die uiteindelijk resulteert in een knock-out fase met een finale.

Voordat de partij begint schudden de heren (en één dame) elkaar de hand en wensen ze elkaar succes. Daarna gaat de blik op de televisieschermen en sluiten ze zich af van de wereld om hun heen. Hier en daar kijken de mama’s over de schouder van hun zoons toe hoe ze volledig gefocust te werk gaan.

Naarmate het toernooi vordert, neemt de spanning toe. Zweethandjes worden afgeveegd aan de Ajaxtrainingsbroek, er wordt diep ademgehaald en de gespannen koppies zijn duidelijk zichtbaar. Aan de gezichtsuitdrukkingen kun je wel zien hoe de wedstrijd verloopt, niet alle gezichten kijken even vrolijk.

Vanuit alle hoeken hoor je gejuich als er een mooie treffer is gemaakt door middel van een razendsnelle combinatie of prachtig afstandsschot. Ook het iconische commentaar van Evert ten Napel en Youri Mulder klinkt door de speakers van de kantine.

Uiteindelijk blijven er twee finalisten over: Dave en Kayne. De heren zijn aan elkaar gewaagd, maar het is Dave die in het thuisshirt van Ajax de eerste treffer maakt. Kayne brengt even later de spanning weer terug door de gelijkmaker binnen te schieten. Toch is het Dave die uiteindelijk aan het langste eind trekt, met een gebalde vuist wint hij de finale met 2-1.

Kayne kan met opgeheven hoofd terugkijken op een spannende wedstrijd. Hij wint even later een gesigneerde Ajaxbal die verloot werd onder alle deelnemers. Toch niet met lege handen naar huis dus.

Als het toernooi is afgelopen blijven sommigen hangen voor het duel dat in de échte wereld wordt gespeeld tussen Ajax en PEC Zwolle. Aan de bar wordt genoten van een drankje en een bitterbal, terwijl ze de Ajaxspelers naar de overwinning schreeuwen.

Met drie punten op zak nemen de deelnemers afscheid van elkaar. Het was een geslaagde middag!

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax