Of ga naar de homepage van
11 keer gelezen

Ten Hag vindt het jammer dat tweede helft blijft hangen

De lat ligt hoog voor Erik ten Hag. De lat ligt voor iedere trainer van Ajax hoog, maar Ten Hag moet misschien nog wel een beetje beter presteren door de timing van het ontslag van Marcel Keizer. De gemiddelde Ajacied op de tribune hoopte tot dusver op meer.
Ten Hag moet ook tijdens een wedstrijd nog flink sleutelen. © De Brouwer

Ajax won drie wedstrijden op rij en pakte in Ten Hags eerste vier duels tien punten. En toch liep de achterstand op koploper PSV verder op. Buiten dat, het spel is ook nog niet om van te likkebaarden. Ook tegen FC Twente lukte het Ajax niet om constant te zijn.

“De tweede helft was duidelijk minder, dat blijft wel vaak hangen. De eerste helft was uitstekend, een Ajax wat je graag wilt zien. Er was veel variatie, tempowisselingen, dynamiek, kansen en een heel mooi doelpunt,” somt Ten Hag op voor Ajax TV.

“Het enige verwijt wat je de ploeg kunt maken: het verschil was slechts een doelpunt en de tegenstander was nog in leven. Als dat zo blijft, krijgen ze de kans om terug te komen en dat deed FC Twente. De reactie van de ploeg was goed en van een gelijke stand gingen we naar een dikverdiende overwinning. Drie duels in betrekkelijk korte tijd leverden negen punten op, dat is prima.”

Ten Hag zag zijn tactische strijdplan tijdens de eerste 45 minuten ook goed uitpakken. “We hebben op links getracht om spelers tussen de linies te krijgen, dat werkte voor rust uitstekend met Kluivert en Tagliafico. Donny van de Beek had de rol om dichter tegen Huntelaar aan te spelen, dat liep prima.”

Ten Hag vervolgt: “We kwamen een paar keer goed door over links. Twente loste dat later op door Boere wat meer op links te zetten en dus brachten wij Kristensen voor dynamiek en power. Daar staat hij in zijn kracht.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax