Of ga naar de homepage van
22 keer gelezen

Ten Hag: ‘Steun fans kan bepalend worden in titelrace’

Als trainer van FC Utrecht kreeg Erik ten Hag in de eerste seizoenshelft de Johan Cruijff Arena stil. Dat moet na de winterstop anders, aldus de Ajaxtrainer.
Ten Hag hoopt dat er met steun van de fans nog iets moois gaat gebeuren. © De Brouwer

Door Sander Zeldenrijk

Of hij nog een boodschap heeft voor de Ajaxsupporters? Die heeft Erik ten Hag wel, zo laat hij Ajax Life weten. “Wat mij is opvalt, is dat de beleving in de Arena de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Dat is een positieve factor. Die steun kan – zeker in een kampioensrace – een bepalende factor worden. Uiteindelijk moet het op het veld gebeuren, maar af en toe kan het een ploeg over een dood punt heen tillen,” aldus Ten Hag.

Tijdens zijn laatste wedstrijd in de Johan Cruijff Arena coachte Ten Hag FC Utrecht naar een verdiende 2-1-overwinning. “Toen was het publiek stil, hé. Of ik dat nu anders wil zien? Dat lijkt me duidelijk!”

De geregeld vele lege plekken in de Johan Cruijff Arena moeten met attractief voetbal weer gevuld worden. “Het is een landelijke trend dat er steeds meer lege plekken in het stadion komen," analyseert Ten Hag vrijelijk. “Behalve bij FC Utrecht. Daar zijn de toeschouwersaantallen de laatste jaren toegenomen.” 

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax