Of ga naar de homepage van
24 keer gelezen

Lagos – dag 5: Storm na de stilte

Ajax sluit het trainingskamp in Portugal morgen af met twee oefenwedstrijden. De spelers konden de afgelopen vier dagen in alle rust wennen aan de hand van Erik ten Hag. Tot vandaag.
Volledige concentratie op het traininsgveld. © Pro Shots

De laatste jaren ziet een trainingskamp er voor Ajaxwatchers vrij overzichtelijk uit. Pas tegen het eind van de week mag je de trainer interviewen en krijg je de mogelijkheid een speler uitgebreid te spreken. Voor beide gesprekjes heb je zo’n half uur.

Op de zaterdag herhaalt dat proces zich bij de oefenduels, maar verder blijft het contact beperkt tot een beleefd knikje naar de spelers en technische staf of een heel onschuldig babbeltje op weg naar het trainingsveld, richting hotellobby of parkeerterrein. Het blijft vooral bij observeren langs de zijlijn.

De stilte die de laatste vier dagen in Lagos zo kenmerkte, is vandaag ver te zoeken op het Cascade Resort. Er staat een persmiddag gepland en er is veel interesse voor de nieuwe hoofdtrainer. Een avond eerder zijn er ook zo’n 75 sponsors, skybox- en business seathouders ingevlogen die vandaag mogen kijken in de keuken van Erik ten Hag en consorten.

 De spelers zelf lijken er op het veld totaal geen last van te hebben. Ook goed om te weten.

De perschef is er maar druk mee. Net als de clubfotograaf, die een groepsfoto moet maken van het gezellige collectief door op de nek van een collega te kruipen. De spelers zelf lijken er op het veld totaal geen last van te hebben. Ook goed om te weten. Sterker, tijdens de elf-tegen-elf partijvorm wordt er opvallend luider gecoacht dan tijdens eerdere openbare trainingen.

Na afloop van de laatste serieuze training (zondag staat er alleen nog een uitloopsessie gepland) is er tijd voor wat ontspanning. Een sponsor schreeuwt vanachter het hek over de volledige lengte van het trainingsveld de hem bekende Richard Witschge gedag, die op zijn beurt kort terugzwaait. De stoet trekt verder: er staat een jeep safari op het programma of er kan worden gegolfd. 

Op het veld kruipt Andre Onana ook even uit de serieuze rol die hij de voorgaande dagen toonde. Als Hakim Ziyech voor de camera geïnterviewd wordt, staat de Kameroener gekke bekken te trekken achter de rug van de journalist. De middenvelder geeft geen krimp en beantwoordt keurig alle vragen met zijn gezicht in de plooi. Niet gek te krijgen, die Ziyech.

Pas tegen het eind van de middag keert de rust op het Cascade Resort terug als de interviewsessies en fotoshoots erop zitten. Hopelijk blijft het dit seizoen rondom Ajax ook bij deze laatste storm. Snelle sportieve schade in januari wakkert de rumoerige periode waarin de club het kalenderjaar bestuurlijk afsloot ongetwijfeld opnieuw aan.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax