Of ga naar de homepage van
57 keer gelezen

Ajax blokkeert kaarten klassieker wegens zwarthandel

Het is eigenlijk te gek voor woorden dat we moeten waarschuwen, maar het is blijkbaar nodig. Er is sprake van zwarthandel in kaarten voor Ajax - Feyenoord en dat is strafbaar. De wedstrijd is uiteraard al uitverkocht, maar er worden toch nog kaarten aangeboden.
Kijk goed uit met het kopen van kaartjes op Marktplaats en dergelijke. © De Brouwer

Ajax heeft onderzoek verricht naar zwarthandel in kaartjes en heeft honderden tickets preventief geblokkeerd, waaronder bijna tweehonderd kaarten voor Ajax – Feyenoord op zondag 21 januari. Ook heeft de club kaarten van seizoenkaarthouders geblokkeerd, waarvan Ajax weet dat zij zich schuldig maken aan zwarthandel.

Er zijn bijvoorbeeld kaarten voor Ajax – Feyenoord te koop via Marktplaats, soms voor ongekende prijzen. Beetje jammer allemaal. De standaardvoorwaarden van de KNVB zijn van toepassing en die schrijven voor dat het verboden is kaarten commercieel door te verkopen.

Er zijn verschillende ticketbureaus, zoals Viagogo en Ticketswap, die kaarten hebben, maar ook deze partijen handelen illegaal. De prijs van deze kaarten ligt, net als die via Marktplaats, een stuk hoger dan de prijzen die Ajax tijdens de eigen verkoop vroeg. Daarbij is het zelfs de vraag of kopers niet worden opgelicht, dus pas op!

Daarnaast bestaat het risico dat de koper toegang tot de Johan Cruijff Arena wordt geweigerd wegens het blokkeren van zijn kaart. Dan sta je dus met je voor veel te veel geld gekochte en geblokkeerde kaartje voor een dichte poort. Dat wil je niet.

Zodra het vermoeden bestaat dat kaarten in het illegale circuit worden aangeboden, neemt Ajax gepaste maatregelen.

We zagen het vorig jaar in de Europa League ook veel te vaak: Ajaxsupporters die een kaartje kopen en dan direct en voor extreem hoge prijzen doorverkopen via Marktplaats, onder het mom dat ‘ze toch plots niet kunnen’. Deze mensen moeten even goed nadenken of ze wel een echte Ajacied zijn…

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax