Of ga naar de homepage van
18 keer gelezen

Overmars: ‘Onana wil liefst prijzen met Ajax pakken’

Andre Onana is een gewild keeperstalent. Directeur spelersbeleid Marc Overmars snapt dat, maar kan de achterban vanuit Portugal geruststellen. De Kameroense sluitpost blijft dit seizoen aan Ajax verbonden.
Overmars ziet een tussentijds vertrek van Onana totaal niet zitten. © Ajax Images

Tijdens het wat onverwachte perspraatje in Lagos, waar de selectie van Ajax door Ten Hag wordt afgebeuld, spreekt Overmars over de interesse in doelman Onana. Bijvoorbeeld van de Zuid-Italiaanse grootmacht Napoli.

Overmars vind de interesse logisch. “Zoek eens een hele goede keeper in die leeftijd. Daar staan de clubs voor in de rij. Andre is een winnaar.”

Een tussentijds vertrek van Onana in de winter zou de sportieve ambities van Ajax gruwelijk verstoren, weet Overmars. “Hij wil heel graag dat wij als club prijzen winnen. En dat doen we liefst met hem.”

Het contract van Onana werd al in mei 2017 verlengd, tot 2021. De pas 21-jarige onbetwiste nummer 1 kan in Amsterdam nog veel leren, weet Overmars. “Hij kan goed met Edwin van der Sar sparren. Andre moet de eredivisie gebruiken om beter te worden. En om fouten te maken. Hier kan dat nog. Ik denk en hoop dat hij er voorlopig bij blijft. Zeker nog de tweede seizoenshelft.”

Dat is een mooie geruststelling van een man die het kan weten, in de komende jacht naar de landstitel. Het geeft aan dat Overmars de sterkhouders in Amsterdam wil houden. Net als bij David Neres en Justin Kluivert wil hij geen telefoontjes van clubs over Onana. “Dat is hetzelfde verhaal.”   

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax