Of ga naar de homepage van
29 keer gelezen

Huntelaar wil gelijk oogsten na winterstop

Voor Klaas Jan Huntelaar is zijn terugkeer bij Ajax tot dusver een tamelijk hectische aangelegenheid gebleken. De spits had vooraf veel zin in het seizoen, als ervaren man binnen een ploeg vol jong talent. In een paar maanden tijd veranderde er veel. Heel veel.
Huntelaar kreeg vaak de voorkeur boven Dolberg in moeilijke uitduels. © Ajax Images

Bij Ajax TV kijkt Huntelaar terug op zijn eerste half jaar na zijn terugkeer in Amsterdam. “Ik kwam als tweede spits, dus mijn verwachtingen waren bekend. Ik wilde van waarde zijn voor het team en mijn wedstrijden spelen.”

In het gesprek stelt de dertiger dat hij graag Europees voetbal had gespeeld en zo lang mogelijk in de beker actief was geweest. Duidelijk is dat die doelstellingen niet gehaald zijn. Al snel werd pijnlijk helder dat Ajax het voorgaande Europese succes geen goed gevolg kon geven.

Sowieso begon het jaar voor Ajax verschrikkelijk, weet ook Huntelaar als het drama rond Appie Nouri ter sprake komt. “Je merkt een lege plek. Ik heb niet zo lang met hem gespeeld als bijvoorbeeld Donny van de Beek. Er wordt veel over gesproken, nog steeds, maar iedereen probeert zo goed en zo kwaad mogelijk zijn voetballeven weer op te pakken. Hoe hard dat ook is, vooral voor de familie en naaste betrokkenen. Je moet vooruit.”

Hoewel Huntelaar werd aangetrokken als tweede spits, was Kasper Dolberg als beoogde eerste spits lang niet onomstreden. De sluwe Huntelaar kreeg van Marcel Keizer vaker een basisplek toebedeeld, dan menigeen vooraf misschien vermoedde. Het is daarom interessant om te zien welke rollen de nieuwe trainer voor het duo in gedachte heeft.

“Al met al heb ik wel van waarde kunnen zijn voor de ploeg,” vertelt Huntelaar die vooral bij lastige uitduels de voorkeur kreeg boven Dolberg. Hij bewees zijn waarde, maar ondanks belangrijke treffers had Huntelaar soms veel kansen nodig om te scoren. Dat was onder meer tegen AZ het geval, maar ook in Rotterdam tegen Feyenoord.

“Dat is voor mij persoonlijk de mooiste wedstrijd die je kunt spelen als je bij Ajax speelt. Er komt veel emotie bij en dat brengt adrenaline en plezier met zich mee,” stelt de Ajacied die zowel in Alkmaar als in Rotterdam wel ijskoud doel trof. “Het is altijd lekker om in Rotterdam te zijn. Die vijandige sfeer brengt net even dat beetje extra naar boven.”

Na de winterstop kan Ajax onder leiding van een nieuwe technische staf gelijk vol aan de bak met achtereenvolgens Feyenoord-thuis en FC Utrecht-uit op het programma. Huntelaar weet het als geen ander. “Ons spel moet constanter worden en zakelijker. We moeten wel dat speelse houden, maar het mag wel iets doelgerichter.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax