Of ga naar de homepage van
42 keer gelezen

Onana past voor route Cillessen

Het is niet meer de vraag of, maar wanneer Andre Onana besluit om Ajax te verlaten. De doelman met een contract tot 2021 ontwikkelt zich prima en er komt ongetwijfeld een club die hem oppikt. Al hoeft Barca niet te bellen als het nog een tweede keeper zoekt.
Barcelona hoeft niet te bellen als de club een tweede keeper zoekt. © Ajax Images

Door Kevin Van Nunen

“Oh ja, dat is waar ook,” reageert Onana als we hem voor onze krant Ajax Life herinneren aan het verlengen van zijn contract. Dat gebeurde eind vorig seizoen. Komt het na alle rumoer van 2017 in het nieuwe jaar tot een transfer? “We zien wel, de tijd zal het leren.”

De keeper vertelt het met een glimlach. Een glimlach die iets verraadt? “Ik weet echt niet of er iets speelt. Ik weet alleen dat ik speler van Ajax ben en altijd klaar moet zijn. Ik kan een transfer alleen maar afdwingen tussen de palen.”

De Kameroener is bekend met het verhaal van Davy Klaassen, die na een transfer slechts de bank of een tribunestoeltje warm houdt bij Everton. Voor doelmannen is het maken van een transfer nog complexer.

Je krijgt niet veel kansen en als je niet de eerste man wordt, heb je een probleem. “Dan zit je alleen maar op de bank,” beaamt Onana. “Het is heel moeilijk om de eerste keeper eruit te spelen, dat is zeker waar. Hier bij Ajax speel ik altijd. Ik doe rustig aan en dan zien we wel.”

Mag FC Barcelona bellen als het straks op zoek moet naar een opvolger van Jasper Cillessen? “Nee, voor Jasper is de situatie anders. Hoe oud is Jasper? 28? Dat scheelt zeven jaar. Ik ben pas 21 jaar en wil spelen, dat heeft voor mij prioriteit. Als ik vertrek bij Ajax, wil ik ergens anders wel speeltijd.”

Wil je ook onze krant ontvangen? Word dan snel lid en profiteer ook van de vele andere voordelen.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax