Of ga naar de homepage van
26 keer gelezen

25 jaar SV Ajax: Leden kunnen het boek Pettersson winnen!

Een kwart eeuw Supportersvereniging Ajax, dat is voor ons reden 25 boeken weg te geven! Niet zomaar een vlugschrift: het boek Pettersson is het persoonlijke verhaal van een van de meest geliefde Ajacieden ooit.
Mei 1994, Ajax kampioen. Pettersson neemt z'n petje af voor de fans in het Olympisch. © Ajax Images

Als Sjaak Swart een beetje chagrijnig is omdat de titel Mister Ajax voor even werd gekaapt, dan weet je dat we het hebben over een indrukwekkende speler in Amsterdamse dienst.

Stefan Pettersson was vanaf 1988 een dienende spits die steeds meer waardering kreeg van de supporters in De Meer en in het Olympisch Stadion. In het oprichtingsjaar van onze vereniging, 1992, was hij een van de bepalende Ajacieden. De Zweed noemt zijn tijd bij Ajax “de meest gelukkige jaren in zijn loopbaan.”

Als landskampioen nam hij op 3 mei 1994 afscheid in De Meer, na een verliespartijtje tegen Fortuna Sittard. Het was een overweldigend en emotioneel moment, waarbij voorzitter Michael van Praag zei dat hij “hem heel erg verschrikkelijk zal gaan missen.” Pettersson kreeg daar, op de middenstip, ook de eretitel ‘officieuze Mister Ajax’.

In de autobiografie Pettersson lees je over z’n afscheid en over alle ervaringen van de Zweedse Ajacied in de zes jaar dat hij het wit-rood-wit droeg. Louis van Gaal, Danny Blind en andere collega’s komen uitgebreid aan het woord over het sympathieke Ajaxicoon.

25 SV Ajax-leden (Ajax Life en Ajax Jonge Schare) kunnen dit fijne boek winnen! Hoe? Geef in het formulier antwoord op onderstaande vraag. Deze prijsvraag loopt tot en met woensdag 20 december.  

In het formulier vragen we naast een goed antwoord en contactgegevens ook om je lidnummer. Dit zescijferige nummer staat op de achterkant van je Ajax Life-clubcard.

Prijsvraag: Petterssons afscheid was memorabel. Tegen welke club debuteerde hij in de competitie voor Ajax?

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax