Of ga naar de homepage van

Ziyech laat de meeste kritiek van zich afglijden

De beste paniekaankoop van Ajax ooit heeft het even moeilijk bij Ajax. We hebben het natuurlijk over Hakim Ziyech. Vorig jaar veelal geprezen, dit seizoen klinkt er gemopper op de tribunes over de houding en het spel van de middenvelder.
Ziyech legt veel risico in zijn spel en maakt daardoor niet altijd de juiste keuze. © Pro Shots

Voor de draaiende camera van Fox Sports reageert Ziyech tamelijk onverschillig op de vraag of de kritiek hem wat doet. “Het is maar net of je het meekrijgt. Ik kijk geen sportprogramma’s en dat soort dingen. Het meeste krijg ik dus niet mee en ik let er ook niet echt op,” aldus Ziyech die eerder wel stelde dat fluitende fans ‘geen echte supporters zijn’.

Over het uitfluiten van Ziyech stond een poll op deze site. Ruim 53% vond het uitfluiten van eigen spelers schandalig, waar 33% van mening was dat Ziyech het door houding en gebrek aan zelfkritiek over zichzelf afriep. De overige 14% maakte het niet zoveel uit: er was applaus bij goede ballen en bij weer een slechte pass klonk gefluit.

Ziyech laat het allemaal van zich afglijden. “Dat is het beste. Als ik me er teveel mee bezig ga houden, dan is dat niet goed voor mezelf."

Het gebrek aan zelfkritiek is een ding waar het vaak over gaat bij de spelmaker. Hoe kijkt hij zelf naar zijn prestaties dit seizoen? “Het gaat met vallen en opstaan. Ik heb redelijk wat mindere wedstrijden gespeeld, maar over het algemeen ben ik nog steeds belangrijk voor het team. Het is een beetje wisselvallig,” legt hij uit.

“Ik weet zelf ook dat ik best wel redelijk wat balverlies lijdt, maar zoals ik altijd zeg: dat is het risico van mijn spel. Natuurlijk maak ik niet altijd de juiste keuze of moet ik langer wachten tot ik een bal speel,” is Ziyech zelfbewust.

“Uit die dingen kan ik winst halen,” weet Ziyech die het niet helemaal eens lijkt met alle kritiek. “Toch weet ik dat ik met die dingen geen hele grote problemen heb, want over het algemeen stel ik er genoeg tegenover en creëer ik redelijk wat kansen voor het team.”

Bekijk hier de beelden van Fox Sports.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax