Of ga naar de homepage van

Bandé: ‘Ik kan passeren, goed dribbelen en scoren’

Hassane Bandé is met ingang van de zomer van 2018 speler van Ajax. Club en aanvaller zetten eerder hun krabbel onder een overeenkomst voor vijf seizoenen. Bandé heeft zin in zijn Amsterdamse avontuur.
Bandé kan aan de linker- en rechterflank uit de voeten. © Ajax Images

“Ik ben heel blij dat ik bij Ajax ben,” vertelt een op het oog rustige Bandé aan de mensen van Ajax TV. “Het is een club waar ik me kan ontwikkelen. Ajax is een club die jonge spelers kan vormen.”

Zoals wel vaker zou er veel meer interesse zijn geweest voor de talentvolle Afrikaan, maar die was er desgevraagd snel uit voor zichzelf. “Zodra mijn zaakwaarnemer het vertelde wist ik het al. Ik zei dat het voor mij een goede kans zou zijn.”

Bandé volgde Ajax vorig jaar al, omdat landgenoot Bertrand Traoré in Amsterdam fijne dingen liet zien en succes had. Hijzelf is nog maar kort actief bij KV Mechelen, maar maakt daar flink indruk, want na vijftien duels heeft de aanvaller al negen treffers achter zijn naam staan.

“Ik paste me snel aan bij KV Mechelen en werkte hard,” stelt Bandé, die meent dat dit ook in Amsterdam moet lukken. “Ik kan mij snel aanpassen aan het voetbal dat ze spelen en mij verder ontwikkelen.”

Gevraagd naar zijn specifieke kwaliteiten, somt de speler een aantal prima zaken op. “Ik speel op de flanken. Ik kan zowel aan de linker- als aan de rechterkant spelen, maar ook in de punt van de aanval,” legt hij uit. “Ik heb geen uitgesproken voorkeur voor een positie.”

“Ik ben een technische speler, sterk aan de bal. Ik kan passeren, goed dribbelen en scoren. Voor Ajax wil ik veel goals maken en assists geven,” gaat Bandé verder met een lichte twinkeling in zijn ogen.

De Burkinees komt pas in de zomer naar Amsterdam. Waarom? “Mijn club KV Mechelen heeft het moeilijk. Ik heb een missie met ze en zij hebben mij nu nodig. Daarom maak ik het seizoen af in België,” legt Bandé uit aan het clubkanaal.

Bekijk hier het hele filmpje van Ajax TV.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax