Of ga naar de homepage van

Slechts De Boer werd na zeer grote achterstand kampioen

Ajax heeft een probleem. Een groot probleem. En als het zondag verliest, zelfs een probleem dat slechts kan worden verholpen door een record te evenaren. We hebben het hier over de achterstand op PSV. Er moet zondag gewonnen worden!
Moraal van het verhaal: Ajax moet zondag ten koste van alles winnen. © Pro Shots

Het verschil tussen Ajax en PSV bedraagt maar liefst tien punten. Bij een gelijkspel in de Johan Cruijff Arena zondag blijft dit verschil intact, bij een overwinning voor Ajax krimpt de schade naar zeven punten, maar anders wordt het een gapend gat van dertien.

Het is slechts Frank de Boer ooit gelukt om een achterstand van dertien punten in te lopen, zo achterhaalde het Algemeen Dagblad door wat stof van kampioensfoto’s af te blazen. Alleen Ajax lukte het dus ooit een achterstand van dertien punten om te buigen.

Dit gebeurde in het seizoen 2011/2012, onder leiding van De Boer. Ajax startte toen dramatisch aan het nieuwe seizoen en werd geplaagd door veel blessures, maar half februari begon het te draaien en werd er niet meer verloren, alleen nog gewonnen.

Het verhaal achter die geslaagde inhaalrace zit wel iets genuanceerder in elkaar dan de huidige stand van zaken. De dertien verliespunten werden toen goedgemaakt ten opzichte van AZ, dat uiteindelijk niet verder kwam dan de vierde plaats.

Wat ook nog eens meespeelde: AZ bereikte dat seizoen de kwartfinales van de Europa League en speelde veel midweekse wedstrijden. Dit speelde de krappe selectie in de eredivisie flink parten.

Zoals we allemaal weten heeft de huidige koploper, PSV, geen Europese verplichtingen meer, omdat het nog voor Ajax verdween van het Europese toneel. Het moge duidelijk zijn dat alleen een overwinning zondag de boel nog een beetje spannend kan maken.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax