Of ga naar de homepage van

Ajax heeft met Bandé alvast nieuwe linksbuiten binnen

Het is officieel: Hassane Bandé is met ingang van de zomer van 2018 speler van Ajax. Club, speler en zijn huidige werkgever KV Mechelen hebben hun krabbel gezet. Het gaat om een overeenkomst voor vijf seizoenen.
De negentienjarige Bandé is dit seizoen de grote smaakmaker bij KV Mechelen. © Pro Shots

De negentienjarige Bandé is dit seizoen de grote smaakmaker bij KV Mechelen, dat dankzij de impulsen van de buitenspeler tenminste niet kansloos onderaan bungelt. De man uit Burkina Faso wist al acht maal het net te vinden, verspreid over elf wedstrijden.

Op basis van die prestaties is de waarde van Bandé geraamd op zo'n 8 miljoen euro. Dat is althans de transfersom die Ajax en Mechelen overeen zijn gekomen. Bandé wordt naar alle waarschijnlijkheid de opvolger van Amin Younes, die in de zomer vertrekt.

Als hij eenmaal arriveert in Amsterdam, wordt Bandé een concurrent van Justin Kluivert en Dennis Johnsen. De drie moeten het maar lekker onderling uitvechten en de beste speelt. Dat is een prima vooruitzicht.

Het was sowieso al de bedoeling om een extra buitenspeler aan de selectie toe te voegen, maar dat project mislukte afgelopen zomer nog. Ajax was dicht bij het aantrekken van Richarlison, maar verloor het uiteindelijk van Watford FC.

Ajax is door Bandé te strikken clubs als PSV en Anderlecht te snel af. Ook diverse grote buitenlandse clubs toonden interesse in de aanvaller, die pas een halfjaartje in Europa vertoeft. In hoeverre al die belangstelling terecht was, zal moeten blijken.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax