Of ga naar de homepage van
61 keer gelezen

Krant Ajax Life wordt best gewaardeerd door de achterban

Wij dachten: is zo’n krant als Ajax Life nog van deze tijd? Voor dit soort vragen heeft SV Ajax sinds kort een ledenpanel. Wat blijkt: leden vinden ‘m nog prima, als onderdeel van het lidmaatschap.
De krant is en blijft populair bij een groot deel van onze achterban. © De Brouwer

Wellicht wist je dit al, maar Ajax Life begon in 1993 als tijdschrift. Sinds het seizoen 2000/2001 verschijnt-ie als krant en die formule slaat nog steeds aan. Ook de frequentie, tussentijds opgeschroefd van zestien naar twintig edities per seizoen, wordt door de huidige achterban goed gewaardeerd.

Door het lezen van de krant voelen de leden zich verbonden en betrokken bij Ajax. Ondanks dat Ajax Life goed wordt gewaardeerd en gelezen, blijkt uit het onderzoek eveneens dat de leden voor komend seizoen geen uitgesproken voorkeur hebben voor een krant (44 procent) of voor een magazine (32 procent). Denk dan aan een dikker maandelijks blad met meer ruimte voor foto’s en achtergrondverhalen.

Wat lezen onze leden het liefst in onze krant? Achtergrondverhalen en interviews, zo blijkt, waar nieuws over de eigen supportersvereniging op weinig interesse kan rekenen.

Een kleine meerderheid vindt de inhoud exclusief, de verhalen van Menno Pot en David Endt krijgen applaus. Er mag iets meer over supportersbeleving in en Ajax Vrouwen verdienen extra aandacht.

Zo, genoeg borstklopperij. De antwoorden van de leden helpen ons bij de vraag: gaan we verder met de krant in zijn huidige vorm? Komt er een magazine? Of presenteren we straks een combinatie? Daarover informeren we onze leden zo snel mogelijk, en zeker voor het einde van het seizoen.

SV Ajax doet zo’n acht tot tien keer per jaar een onderzoek onder haar panelleden. Ben jij lid en achttien jaar of ouder? Check dan svajaxledenpanel.nl. Daar zie je wanneer je je – tussen onderzoeken door – kunt aanmelden om je mening te geven.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax