Of ga naar de homepage van

De directie begrijpt het: prijzen!

Ajax is een topclub en het enige dat telt bij een topclub zijn prijzen! Ok, bij Ajax telt ook mooi voetbal, sterker nog: mooi en aanvallend voetbal. Zelfs als Ajax met grote cijfers wint, zijn publiek en journaille niet tevreden.
Zelfs als Ajax met 0-8 wint, dan zijn er kritische noten te kraken. © Pro Shots

Het werd twee weken geleden 0-8, ja je leest het goed NUL – ACHT. Een recordoverwinning in de gespeelde uitwedstrijden door ons aller Ajax in het betaalde voetbal. De reacties na afloop waren alsof Ajax gewonnen had van een café elftal. Of dat de ploeg van Keizer tegen de eerste de beste speeltuinvereniging had gespeeld.

Ajax speelde echter tegen de 105-jaar oude fusieclub Noad Advendo Combinatie (NAC), ooit ontstaan uit NOAD (Nooit opgeven Altijd Doorzetten) en ADVENDO (Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning).

De samenvoeging van beide clubnamen leverde de naam NAC op. De volledige naam van NAC is daarmee de op één na langste clubnaam in de wereld. Een beetje respect voor de tegenstander – zeker gezien haar historie – mag dus wel.

Goed is niet goed genoeg en het kan altijd beter. Dat hoort bij topsport en de beste willen zijn, worden en blijven.

‘Het is maar NAC,’ was een van de veel gehoorde opmerkingen en natuurlijk bakte die ploeg er weinig van, maar dan nog moet je op vreemde bodem er maar even acht weten in te schieten, zonder tegendoelpunt te incasseren. In onze historie was dat dus nog niet eerder gelukt.

Afgelopen zondag won Ajax met 5-1 van Roda JC. De volledige naam luidt Sportvereniging Roda Juliana Combinatie Kerkrade. De club werd in 1962 opgericht als een fusie van Roda Sport (nov. 1954 fusie 'Kerkrade' en 'Bleijerheide') en Rapid JC (nov. 1954 fusie 'Rapid '54' en 'Juliana').

Roda JC speelt zijn wedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion, waar het dit vroeger deed op Kaalheide. Het is een club met eveneens een prachtige historie. Ook nu was het ‘maar Roda’ en was de eerste helft, ook ik ben niet blind, natuurlijk niet om over naar huis te schrijven.

Het hoort natuurlijk bij Ajax om onder het vergrootgas te liggen. Precies daarom zijn wij nu eenmaal de grootste club van Nederland. Vorig jaar liep ik na de met 2-1 gewonnen klassieker de Arena uit en om mij heen hoorde ik alleen maar ‘het had veel meer moeten zijn.’

Ook dat was waar, maar stel dat de uitslag andersom was geweest, dan hadden ze het er in Rotterdam nu nog over gehad.

Goed is niet goed genoeg en het kan altijd beter. Dat hoort bij topsport en de beste willen zijn, worden en blijven. Je bent dan ook zo goed als je laatst gespeelde wedstrijd en dat mag dan ook gezegd worden. Of het nu goed of slecht was.

De beste bleek ook een van de directieleden van Ajax, met in zijn portefeuille sponsoring. Menno Geelen is zijn naam en hij werd donderdag uitgeroepen tot Sponsorpersonality van het jaar 2017.

Voor hem een prachtige individuele erkenning. Zijn reactie na mijn felicitatie was dat hij zich erg vereerd voelde en er blij mee is, maar dat dit natuurlijk niet de prijzen zijn waar het echt om gaat bij Ajax. Vond ik mooi.

Menno wil, net als wij, dat we die prijzen in april/mei ook in ons handen krijgen! Mooi om dat uit de mond van een directielid te horen, want dat zijn wij natuurlijk met hem eens.

Nu op naar de volgende wedstrijd in Enschede, met een wedstrijdmentaliteit die hoort bij Ajax en een inmiddels ingezette inhaalrace om die prijzen mogelijk te maken.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax