Of ga naar de homepage van
2054 keer gelezen

Plattegrond van nieuwe Toekomst inclusief mini-stadion

P2 is nu nog een grijs en grauw parkeerterrein, maar moet op termijn uitgroeien tot een groene parel. Ajax is van plan om tussen nu en 2022 zo’n 36 miljoen euro te investeren in De Toekomst en we weten ook hoe het nieuwe sportpark eruit moet komen te zien.
Dit is nu nog het hoofdveld van De Toekomst. Dat gaat veanderen.

Door Sander Zeldenrijk en Kevin Van Nunen

Operationeel directeur Rutger Arisz toonde een schets van de plattegrond tijdens de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders, die vrijdag in de Johan Cruijff Arena werd gehouden. We kunnen wel van alles over een plattegrond vertellen, maar het is veel leuker om er naar te kijken.

De plattegrond staat vrijdag afgebeeld in onze krant Ajax Life, maar we kunnen ook de bezoekers van ons digitale thuis er mee verblijden. Zoals je ziet, staat er nogal wat te gebeuren. Parkeerterrein P2 gaat onherkenbaar veranderen.

Op de plek waar Ajaxsupporters nu hun auto parkeren, moet een mini-stadion komen plus kantoorruimte voor het personeel van de club. Het onderkomen zal een capaciteit van zesduizend stoelen krijgen en wordt de vaste thuishaven van Jong Ajax en Ajax Vrouwen. Ook de honkbalvelden komen in het bezit van de voetbalclub.

De ingrijpende verbouwplannen voor De Toekomst maken onderdeel uit van veel meer veranderingen in de directe omgeving van de Johan Cruijff Arena. Daarover op een later moment meer.


Klik op de afbeelding voor een grote variant.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax