Of ga naar de homepage van

Vertrouwen

Ik was namens de Supportersvereniging Ajax aanwezig bij de Algemene vergadering van Aandeelhouders van de AFC Ajax NV. Ja, wij bezitten als supporters ook aandelen. Ik vond het een bijzonder schouwspel.
Om een idee te geven: dit was de opstelling tijdens de vergadering. © Ajax Images

Waarom? Allereerst de humorvolle én professionele manier waarop de voorzitter van de raad van commissarissen, Leo van Wijk, de vergadering voorzat. De mannen van de rvc bekleden hun posities onbezoldigd en lieten tijdens de vergadering duidelijk zien dat hun kennis, kunde en ervaring onontbeerlijk is binnen de huidige structuur.

De mannen moesten echter toegeven dat na het opstappen van Theo van Duivenbode de inbreng van een commissaris met voetbalkennis werd gemist. Een vervanger wordt gezocht. Ik mis vooral ook een commissaris met supporterskennis. Zo iemand lijkt me voor een voetbalbedrijf en club toch echt van groot belang.

Verder waren de huidige directieleden flink op dreef. Het seizoen 2016/2017 was fantastisch, in zowel sportief als commercieel opzicht. Een Europa League-finale, een resultaat na belasting van bijna 50 miljoen euro, een giga-bedrag aan transferinkomsten, een mooi eigen vermogen, een aangenomen investeringsmodel voor De Toekomst en meer omzet uit sponsoring.

Bovenstaande successen leiden tot een dividenduitkering van 24 eurocent per aandeel, waarmee SV Ajax 36 euro rijker is geworden. Compliment aan de heren Van der Sar, Arisz, Overmars, Geelen en last-but-not-least Slop voor deze verrijking van de officiële supportersvereniging. Dat wij niet heel veel aandelen hebben, is niet hun probleem.

Vertrouwen, daar gaat het vaak om in de sport. En die heb ik ook in de directie van onze Amsterdamse voetbalclub.

Als supporters willen wij niet alleen een winstuitkering op de bank, maar ook winst in het veld en gelukkig willen de rvc- en directieleden dat ook. Ik heb daar na vrijdag, en eigenlijk ook al daarvoor, het volste vertrouwen in. Vertrouwen, daar gaat het vaak om in de sport. En die heb ik ook in de directie van onze Amsterdamse voetbalclub.

Dat mag ik dan vinden, na de zomerstop is het vertrouwen bij veel van onze supporters ver te zoeken. De resultaten zijn niet om over naar huis te schrijven, het spel is nog niet optimaal en zeker het trage handelen op de transfermarkt door Ajax wordt door de fans onder een vergrootglas gelegd.

Toch zou ik supporters willen vragen: kunnen we iets meer vertrouwen hebben in de Ajaxdirectie? Een directie die eerder de stafleden en de spelers aanstelde die ons vier kampioenschappen schonken en voor het eerst in twintig jaar weer een Europese finale.
Door allerlei omstandigheden kon Ajax helaas niet doorbouwen op de ingezette koers. Fouten zijn daarbij zeker gemaakt en dat is menselijk.

Vertrouwen in en op elkaar, zowel in het veld als daarbuiten, is de enige manier waarop wij voor hele lange tijd als Ajax weer Ajax kunnen zijn en blijven. Terecht werd tijdens de aandeelhoudersvergadering opgemerkt dat er maar één Ajax is. Of dit nu aandeelhouders, RvC-, directieleden, werknemers of supporters zijn!

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax