Of ga naar de homepage van

Bosz weet niet of Nouri echt was doorgebroken

‘Appie’ Nouri wordt ook wel de nieuwe Cruijff genoemd. Toch kwam hij op zijn twintigste tot slechts negen duels in het eerste elftal, verspreid over alle competities. Peter Bosz weet eerlijk gezegd dan ook niet of Nouri echt was doorgebroken.
Bosz benutte Nouri vooral als invaller, niet als basisklant. © Pro Shots

We kennen het tragische verhaal van Nouri, die deze zomer tijdens een oefenduel met Werder Bremen in elkaar zakte en bij een hartstilstand ernstige hersenschade opliep. Nooit zal de middenvelder een tiende wedstrijd in Ajaxshirt spelen.

“Appie was een heel goede voetballer. En hij was zo’n geweldige jongen in de groep, zo’n fijn mens. Maar als ik eerlijk ben, weet ik niet of hij uiteindelijk zijn belofte had waargemaakt, omdat hij ook een heleboel dingen niet had die in het topvoetbal belangrijk zijn,” aldus Bosz in een vraaggesprek met het magazine Helden.

“Hij was een heel bijzondere speler, had iets wat bijna niemand heeft, dat korte wegdraaien. Maar, en dat klinkt zo clichématig, Appie liet soms ook z’n man lopen. Er waren een heleboel dingen waar hij aan moest werken en daarom was hij nog geen vaste speler van Ajax 1,” vervolgt de huidige trainer van Borussia Dortmund.

Bosz en Nouri bespraken de dingen die nog ontbraken en de speler werkte eraan, maar toch was hij de laatste afvaller voor de finale van de Europa League, tussen Manchester United en Ajax. Nouri mocht dan ook niet op de bank plaatsnemen, hij zat op de tribune.

“Het ging tussen Frenkie de Jong en Appie. Als we van achteruit niet aan voetbal toe zouden komen, kon Frenkie initiatief nemen. Dat was de reden, we hebben dat niet gedaan omdat Appie geen goede speler was,” aldus Bosz, die Ajax naar Stockholm loodste.

“Maar wat ik minstens zo belangrijk vind, is dat Appie zo’n bijzonder mens was. Heel erg beleefd. Je hebt weleens jongens die gemaakt beleefd zijn. Die zeggen ‘Ja meneer’ en trekken daarna gekke bekken. Bij hem was het oprecht.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax