Of ga naar de homepage van

Schöne ziet Denen niet scoren in jacht op WK-ticket

Halverwege de play-offs om een ticket voor het WK valt moeilijk te voorspellen of Denemarken het gaat halen. De Denen kwamen zaterdag tegen Ierland niet verder dan een 0-0-gelijkspel, in een ook nog eens tegenvallende wedstrijd.
Schöne is met Denemarken nog niet dichter bij het WK. © Pro Shots

Je zou denken dat Denemarken met Christian Eriksen beschikt over de beste speler op het veld, de meest creatieve ook, maar er werd vooral gekozen voor de lange bal. Een lange bal spelen kan best een goede optie zijn, alleen dan weer net niet tegen de Ierse verdedigers.

En zo werd het in Kopenhagen een weinig verheffende avond, waarop Lasse Schöne niet in actie mocht komen. De middenvelder keek vanaf de bank toe en weet dat de kwalificatie nu in Dublin moet worden gerealiseerd.

De return wordt dinsdag gespeeld voor de ogen van Iers publiek. Bij een uitgoal zitten de Denen op rozen en bij een gelijkspel met doelpunten ook. Omdat Denemarken minstens een doelpunt nodig heeft, wordt het interessant of Kasper Dolberg alsnog bij de selectie wordt gehaald. 

Dolberg zit in een vormdip en hoefde zich voor de heenwedstrijd niet bij de hoofdmacht te melden.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax