Of ga naar de homepage van

FC Barcelona zorgt voor discussie over intenties De Ligt

Er staan al een paar dagen verhalen over Matthijs de Ligt in Catalaanse kranten. Dit heeft alles te maken met vermeende interesse van FC Barcelona, iets wat ook weer niet wordt ontkend door zijn zaakwaarnemer. Juist de reactie van De Ligts zaakwaarnemer zorgt dit weekeinde voor discussie.
Het lijkt een beetje alsof kamp-De Ligt best wel flirten met Barcelona. © Pro Shots

De koploper van Spanje zou De Ligt het liefst tijdens de winterperiode al overnemen, maar dat lijkt wel uitgesloten. Er klinken vanuit Ajax berichten dat de verdediger 'niet te koop is' en dat kranten mogen schrijven wat ze willen, maar dit wil niet zeggen dat Barcelona zich laat afschrikken.

El Mundo Deportivo bijvoorbeeld meldt dat Barcelona de jacht op De Ligt heeft ingezet. Lukt het niet deze winter om de verdediger te strikken, dan wordt in de zomer een nieuwe poging gewaagd. Het dagblad weet ook dat de waarde van De Ligt op zo'n 40 miljoen euro wordt geschat, gelijk aan bijvoorbeeld Davinson Sánchez.

Barcelona is onder de indruk van de techniek en verdedigende kwaliteiten van de achttienjarige, al moeten wij eerlijk gezegd bekennen dat De Ligt dit seizoen niet in Barcelona-vorm steekt. Dit doet niets af aan het talent van De Ligt, maar van nog niet foutloos in Ajaxshirt naar Barcelona? Hmm…

“Het is de intentie om in ieder geval tot de zomer bij Ajax te blijven,” reageert Barry Hulshoff tegenover Ziggo Sport. Intentie, om tot de zomer te blijven, in ieder geval. Dat kinkt niet als: beetje vroeg voor Matthijs om zo'n toptransfer te maken, die zit goed op zijn plek in Amsterdam en noem maar op. We wachten de reactie van De Ligt zelf maar even af, want dat wordt interessant.

Vandaar dat er best wel wat discussie is ontstaan over de toekomst van De Ligt. Het zou natuurlijk het beste zijn als De Ligt nog een jaartje of twee blijft en gaat voor het scenario van Davy Klaassen, al weten we dat dit ook geen garantie op succes biedt. Klaassen zit bij Everton op de bank en de rap vertrokken Sánchez maakt indruk bij Tottenham Hotspur.

Overigens wordt De Ligt ook al een tijdje gelinkt aan Borussia Dortmund, waar Peter Bosz tegenwoordig trainer is. 

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax