Of ga naar de homepage van

Ziyech weet zich met Marokko te plaatsen voor het WK

Marokko heeft zich gekwalificeerd voor het WK. En Hakim Ziyech dus ook. De Ajacied werd in genade aangenomen en is volgend jaar actief op het hoogste podium wat je maar kunt bedenken. Marokko deed in en tegen Ivoorkust wat het moest doen en won met 0-2.
Oranje ontbreekt op het WK, Ziyech is er met Marokko weer eens bij. © Pro Shots

De Marokkanen hadden eigenlijk maar een opdracht voor het zesde en afsluitende groepsduel: niet verliezen. Aan die opdracht werd meer dan voldaan, want binnen een halfuur stond het al met 0-2 voor. De doelpunten werden gemaakt door Nabil Dirar en Medhi Benatia. Overigens werd er in die zes potjes niet één tegentreffer geïncasseerd.

Bondscoach Hervé Renard ruimde een basisplaats in voor Ziyech, die onder vuur kwam te liggen omdat hij vorig jaar de Afrika Cup liet schieten. Die strubbelingen zijn iets uit het verleden, want er werd verzoend en voor het eerst sinds 1998 is Marokko nog eens actief op een mondiale eindronde.

Kwalificatie voor het WK zal voor Ziyech eens te meer het bewijs zijn dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. De spelmaker van Ajax kon kiezen tussen het Nederlands elftal, dat al snel kansloos was voor een WK-ticket, en Marokko dat dus wel zijn koffers mag pakken voor een tripje naar Rusland.

De vraag is nu of Ziyech zijn optreden op het WK kan gebruiken als opstap voor een transfer naar het buitenland, want zijn ambities lijken op termijn buiten Amsterdam te liggen. Hij heeft nog wel een contract tot medio 2021. 

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax