Of ga naar de homepage van

Meesterscout Olsen geëerd met lidmaatschap bij Ajax

John Steen Olsen scout al meer dan twintig jaar voor Ajax in Scandinavië. En niet onverdienstelijk: zo wees de Deen zijn werkgever op onder meer Zlatan Ibrahimovic, Christian Eriksen en Kasper Dolberg. Voor deze ontdekkingen is hij nu beloond: vrijdagavond werd hij tot lid van Ajax benoemd.
De scout en zijn ontdekking. © Pro Shots

Op de jaarlijkse bijeenkomst van de bordjesclub werd de scout in het zonnetje gezet. Op deze samenkomsten zijn normaliter alleen mensen welkom die minimaal 25 jaar lid zijn bij de Amsterdamse club. Steen Olsen was daarom als gast aanwezig.

De bordjesclub heeft zijn naam te naam te danken aan de bordjes die men ontvangt bij een lidmaatschap van vijfentwintig en veertig jaar, en welke dus toegangsrecht verlenen. Overigens krijgen leden na vijftig jaar een speldje, waar tien jaar later een briljantje bij komt, bij het 70-jarig jubileum wordt een horloge uitgereikt.

Toen de Deen naar voren werd geroepen om zijn ‘gast-bordje’ in ontvangst te nemen, werd hem vervolgens gevraagd om te blijven staan. Tot zijn grote verbazing toverde Hennie Henrichs, voorzitter van de bestuursraad, plots een certificaat van lidmaatschap tevoorschijn. Hetgeen ging gepaard met een overweldiging applaus waarbij de man van de avond het niet droog hield.

Als voetballer was Steen Olsen overigens al werkzaam in Nederland, maar niet voor Ajax. Als weinig scorende aanvaller kwam meerdere periodes voor FC Utrecht uit, en speelde hij twee jaar voor Feyenoord. Wat in Nederland niet lukte, deed hij wel in eigen land: kampioen worden. In 1965/1966 wist met Hvidovre IF de Deense titel binnen te slepen. Het was zijn eerste seizoen als profvoetballer.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax