Of ga naar de homepage van

De Jong oneens met Bruggink: ‘Alles met Ajax spelen’

Frenkie de Jong speelde vrijdag een geweldige wedstrijd met Jong Oranje (8-0), hetgeen hem complimenten van oud-voetballer en analist Arnold Bruggink opleverde. Volgens Bruggink móet De Jong spelen, bij Ajax of “ergens anders een half jaar”.
Frenkie ziet perspectief. © Pro Shots

“Een speler die altijd vooruit denkt. Hij is een prachtige speler. Deze jongen moet voetballen”, zwijmelde de oud-voetballer van onder meer PSV bij rust. De complimenten maakten direct daarna plaats voor realisme. “Ik weet dat hij het heel graag bij Ajax wil, maar als Ajax hem zo lang buiten de basis houdt moet hij in de winterstop ergens anders een half jaar spelen. Dan neemt hij bijvoorbeeld Heerenveen op sleeptouw, bij wijze van.”

Direct na de wedstrijd speelde Fox Sports de bewierokingen door aan De Jong. “Mooi dat hij het zegt, ben ik blij mee. Maar ik wil gewoon bij Ajax in de basis spelen. Ik zie verhuren niet echt als een optie, laat me maar vanaf komend weekend alles bij Ajax spelen.”

Wel gaf het talent aan dat zijn geduld niet eeuwig is. “Als de situatie op een gegeven moment zo is dat ik geen perspectief meer zie bij Ajax dan moet ik misschien verder gaan kijken. Maar op dit moment is er nog genoeg perspectief en de club heeft veel vertrouwen in me.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax