Of ga naar de homepage van

Bergkamp kan niks met kritiek: ‘Dat zijn aannames’

Al tijden ligt Dennis Bergkamp bij vlagen onder vuur bij Ajax. Zo zou hij een grote rol gespeeld hebben in de breuk met Peter Bosz. Steeds weer drijft het beeld boven dat de oud-speler de touwtjes in handen heeft binnen Ajax. Tegenover Voetbal Inside verwijst hij de kritieken naar het rijk der fabelen. “Dat zijn aannames.”
Wat is het ware gezicht van Dennis Bergkamp binnen Ajax? © Pro Shots

Oktober jongstleden leek ook het publiek tegen Bergkamp te kiezen, door hem en Hennie Spijkerman in De Koel weinig vleiend toe te zingen. “Met het geld van de NV gebeurt al jaren niets meer mee. Naar Ajax, naar Ajax daar wil dus niemand heen. Want Dennis en Hennie die zijn toch het probleem.”

In september meende Johan Derksen nog dat Bergkamp achter de schermen de dienst uitmaakt. “Bergkamp is het geniepigst. Hij blijft altijd uit beeld, terwijl hij aan de touwtjes trekt en bij elke beslissing betrokken is.” Later die maand deed ook het Algemeen Dagblad een duit in het zakje. Bergkamp zou ook ruzie gemaakt hebben met voormalig assistent Orlando Trustfull en voormalig boezemvriend Wim Jonk.

Afgezien van één interview met Voetbal International laat Bergkamp het na om in de verdediging te schieten. Voor de camera’s van VI maakt hij er nu dan toch een paar woorden aan vuil. “Ik weet precies wat onzin is en wat terecht is. Dat verhoudt zich ongeveer 99 tot 1 procent, met die ene procent kan ik wat. Daar probeer ik beter van te worden. Mensen moeten eerst precies weten hoe het zit, daar maak ik me niet druk om.”

Invloedrijk of niet, feitelijk gezien heeft de ex-speler van Ajax, Internazionale en Arsenal twee titels: assistent-trainer en lid van het technisch hart. Vanuit die laatste positie zou hij ook de aanstelling van Marcel Keizer doorgedrukt hebben, waardoor de relatie met Marc Overmars, die liever een ervaren coach zag komen, bekoeld zou zijn.

Ondanks alle kritiek vertrouwt Bergkamp op zijn grenzeloze zelfkennis. “Ik weet hoe ik als voetballer was. Ik wist als beste of ik goed had gespeeld of dat ik slecht had gespeeld. Dat weet ik nu ook. Ik weet precies wat mijn taak is en die probeer ik zo goed mogelijk uit te voeren. Daar ben ik nog steeds tevreden over.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax