Of ga naar de homepage van

Keizer: ‘Bij Ajax telt alleen de laatste wedstrijd’

Terwijl veel van zijn spelers met hun land onderweg zijn, blijft Marcel Keizer met een uitgedunde groep achter in Amsterdam. Bij Ajax TV blikt de coach terug op de afgelopen weken en kijkt niet teveel naar koploper PSV.
Keizer kijkt nog niet vooruit naar de confrontatie met PSV © Pro Shots

Via het clubkanaal reageert Keizer met een glimlach op de vraag of het duel Ajax – PSV cruciaal wordt in de titelstrijd. “Daarvoor zullen we alle wedstrijden die ervoor komen eerst moeten winnen, anders wordt het duel voor de winterstop tegen PSV nooit cruciaal. Ik ben daar dus nog niet mee bezig,” stelt de coach die weet dat er nog genoeg verbeterpunten zijn.

De nederlaag tegen FC Utrecht maakte een einde aan een aardige zegereeks, die begon met de ruime winst op sc Heerenveen (0-4). “We gingen voor zes overwinningen op rij,” legt Keizer uit. De spelers leverden echter een slechte pot af en dat gaf de trainer een katterig gevoel.

“Ja, je blijft dan met een slecht gevoel zitten. We hebben natuurlijk wekenlang aardig gespeeld en boekten mooie overwinningen, waaronder tegen Feyenoord. Maar bij Ajax telt dat allemaal niet. Daar gaat het om de laatste wedstrijd en die hebben we verloren,” weet de trainer hoe de dingen werken.

Toch zal Keizer ook weten dat het spel, ondanks flinke uitslagen, lang niet altijd goed was. Voor veel fans was de domper tegen Utrecht dan ook niet eens zo’n grote verrassing.

“We zijn soms nog te statisch en ook de opbouw van achteruit moet beter,” stelt de oefenmeester. “In verdedigend opzicht ben ik best tevreden, maar aanvallend kunnen we nog wel veel verbeteren. Dan doel ik op creativiteit, loopacties in de diepte en het uitspelen van twee tegen een situaties over de zijkanten.”

Zaterdag 18 november gaat Ajax richting een heus avondje NAC in Breda. De eerste van een reeks duels die gewonnen moet worden om de confrontatie op 10 december tegen PSV cruciaal te laten zijn.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax