Of ga naar de homepage van

Arena wellicht later dit jaar officieel Johan Cruijff Arena

De Johan Cruijff Arena heet in de volksmond allang de Johan Cruijff Arena, maar Ajax voetbalt nog altijd in de Amsterdam Arena. De naamswijziging is nog niet officieel. De laatste stand van zaken voorziet erin om die naamswijziging nog dit kalenderjaar officieel te maken.
In de volksmond is allang sprake van de Johan Cruijff Arena. © De Brouwer

Al sinds de dag van het overlijden van Johan Cruijff, 24 maart 2016, wordt erover gesproken om het stadion naar de nummer veertien te vernoemen, maar het is er nog altijd niet van gekomen. Burgemeester Eberhard van der Laan maakte zich sterk voor dit eerbetoon en kreeg wel een intentie-overeenkomst voor elkaar.

Die intentie is echter nog niet uitgevoerd, ook een halfjaar later en zelfs na het verstrijken van de deadline, maar het zit er nu toch echt aan te komen, als we Rutger Arisz mogen geloven. De hele situatie is nogal complex, zo licht de operationeel directeur van Ajax toe.

Amsterdam Arena pas op later moment Johan Cruijff Arena

Er is niet alleen sprake van een nieuwe naam, maar ook van een verandering van de verhoudingen op het gebied van zeggenschap en een overdracht van certificaten van de gemeente Amsterdam richting Ajax. In ruil hiervoor wil Ajax weer wat te zeggen hebben over de bedrijfsvoering binnen het stadion.

“We voeren verschillende gesprekken, die verlopen buitengewoon productief en ik moet Van der Laan prijzen, die er ook veel energie in stopte op moeilijke momenten, en ik denk dat we dicht bij een afspraak zijn om alles rond te breien,” aldus Arisz tijdens de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders.

Dit alles lukte zoals gezegd niet voor de deadline van 25 oktober, maar er is nog steeds alle vertrouwen in een goede afloop. Er staan voor het einde van het jaar nog gesprekken gepland, verzekert Arisz, al weet hij niet helemaal zeker of de naamswijziging ook in 2017 een feit is.

Buiten het rondbreien van alle afspraken is de familie Cruijff gevraagd om mee te denken over een geschikte datum. Het is niet bekend welke datum de voorkeur van Cruijffs familie heeft.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax