Of ga naar de homepage van
105 keer gelezen

Ajax hoopt op herintroductie van de Kaartenmarkt

De vele lege plekken bij thuiswedstrijden zijn Ajacieden een doorn in het oog. Het is dan wel officieel uitverkocht en er is geen kaartje meer te krijgen, maar we zien volop losse plekken. De Kaartenmarkt kan een oplossing vormen en die komt mogelijk terug.
De Kaartenmarkt kan een manier zijn om verkochte plekken ook vol te krijgen. © De Brouwer

Door Kevin Van Nunen

Het idee van de Ajax Kaartenmarkt is simpel: wanneer je als seizoenkaarthouder een keertje verhinderd bent en je niemand anders weet die je vaste kaart wilt gebruiken, dan kun je hem te koop aanbieden. Een soort Ticketswap voordat Ticketswap bestond.

De Ajax Kaartenmarkt bestond en hoe populair Ticketswap ook werd, maar nu bestaat-ie niet meer. Dat vinden supporters jammer en financieel directeur Jeroen Slop ook, zo bleek tijdens de vergadering van aandeelhouders die een keer per jaar plaatsvindt.

“De kaartenmarkt was een mooi systeem om een kaart secundair te koop aan te bieden, maar de Ajax Kaartenmarkt was gekoppeld aan ons oude kaartverkoopsysteem,” legt Slop uit. Het nieuwe systeem heeft zo’n functie tot dusver niet.

Daar komt begin 2018 verandering in. “Het nieuwe systeem krijgt in januari een update en als de functie van een Kaartenmarkt goed genoeg is, dan kunnen we het wellicht herinvoeren. Het staat op de rol, maar we moeten het eerst beoordelen.”

Hoewel de hoop op een volle Johan Cruijff Arena wordt gericht op de Ajax Kaartenmarkt, lijkt deze optie populairder geworden sinds de verdwijning ervan. Want toen deze optie er nog wel was, hoorden we weer geklaag over het bedrag dat je voor een aangeboden kaartje kreeg.

Wie weet wordt het idee om een kaartje door te verkopen via de Ajax Kaartenmarkt anno 2018 een stukkie populairder, ook omdat velen inmiddels bekend zijn met Ticketswap en sowieso helpen alle beetjes, dus kom maar door!

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax