Of ga naar de homepage van

Kluivert wil supporters graag schot met rechts laten zien

Links of rechts? Je kunt een goede discussie voeren over de ideale positie voor Justin Kluivert. Zijn beste wedstrijden speelde hij misschien wel op links, maar Peter Bosz en Marcel Keizer laten hem vooral op rechts spelen. Kluiverts eigen voorkeur is duidelijk.
Kluivert of Neres, of misschien wel: Kluivert en Neres? © Pro Shots

Kluivert is een kind van de club en van de stad. De rappe en behendige buitenspeler kijkt al uit naar zijn eerste klassieker in De Kuip, maar zat eerst met Ajax Life rond de tafel om aan de hand van foto's te vertellen over het leven bij Ajax sinds zijn debuut.

Bij de foto van Ajax – PEC Zwolle (3-0), van dit seizoen, komt het gesprek op 'concurrentie', met David Neres bijvoorbeeld. “David en ik moeten allebei vechten voor onze plek,” merkt Kluivert terecht op.

“We zijn allebei goed en krijgen allebei onze kansen. Ik moet die van mij gewoon vol benutten. We kunnen het goed met elkaar vinden. We communiceren vooral via handgebaren, maar hij is een grappige jongen.”

“We zijn allebei snel. Hij is linksbenig, ik ben vooral rechtsbenig. Dan krijg je dus andere acties. Hij is twee jaar ouder, maar voor de rest zie ik niet veel verschil. Ik speel waar ik mag spelen, maar heb in de jeugd vrijwel altijd linksbuiten gespeeld. Ik denk dat ik daar beter uit de voeten kan.”

“Ik heb daar diepte en kan met links een aardige voorzet geven. Mijn schot met rechts heb ik nog niet vaak aan de supporters kunnen laten zien, maar daar gaan ze nog wel achter komen.”

Benieuwd naar het hele interview met Justin Kluivert? Sla dan onze krant open! De nieuwe editie wordt vrijdag bij onze leden bezorgd. Ben je nog geen lid, maar wil je de krant graag ontvangen? Sluit je dan aan bij SV Ajax!

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax