Of ga naar de homepage van

Win een stadionstoeltje uit de Arena met handtekeningen!

De Arena wordt steeds meer Ajax, met het vervangen van de rode stoeltjes en de plannen voor de naamswijziging naar Johan Cruijff Arena. De oude stoeltjes (uit 1996) kun je nu kopen. En wij hebben een speciaal gesigneerd exemplaar voor een van onze leden!
Dit getekende exemplaar kan van jou zijn als je een goed verhaal hebt. © SV Ajax

De stoeltjes anno 1996 zijn ondertussen ook gewoon aan vervanging toe, nog los van de kleuren die niet des Ajax waren. Zoals het hoort in de huidige tijd wordt er dan meteen ook aan duurzaamheid gedacht. Bij de Arena hebben ze een heuse duurzaamheidscoördinator, Frank de Leeuw: “We zijn de stoelen gaan vernieuwzamen.”

Los van het jeukwoord ‘vernieuwzamen’ is opnieuw gebruiken natuurlijk een prima idee. Er werden 2500 stoelen geschonken aan een sportcomplex op Curaçao. Bij de amateurs van Nijkerkerveen, Huissen, Son en Breugel zitten bezoekers op de oude Arena-stoeltjes.

De stoelen van de eerste ring bleken er zo slecht aan toe te zijn dat er nog maar één oplossing rest: recyclen. Van Ganzewinkel, een afvalverwerker, is aan de slag om de materialen te verwerken tot nieuwe grondstoffen. Denken aan het milieu is ook best belangrijk.

Voor de nog nette stadionstoelen is een andere creatieve oplossing bedacht door onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam. Zij kwamen met prototypen die te verkopen zijn, voor in je huiskamer, slaapkamer of misschien badkamer. Meubelbedrijf Ahrend doet de productie en de logistiek en Ajax verkoopt in de webshop. Ieder verkocht stoeltje levert een donatie op aan de Ajax Foundation.

Je hebt een stoel met een houten onderstel voor 50 euro. Met een metalen onderstel is de prijs 65 euro en een losse zitting en rugleuning kost 7,50 euro. En ja, ze zijn beschikbaar in drie kleuren: rood, blauw en oranje.

Supportersvereniging Ajax geeft een door Ajaxspelers gesigneerd exemplaar met metalen onderstel weg! Leden maken kans door ons hun mooiste, grappigste of meest ontroerende verhaal te vertellen over een of jouw oude stoeltje in de Arena. Mail je verhaal naar organisatie@svajax.nl.

Vermeld in de mail je voor- en achternaam, postcode en lidnummer. De winnaar krijgt van ons bericht – en de eer dat jouw verhaal wordt gepubliceerd op ajaxlife.nl!

De oude Arena-stoeltjes zijn bij Ajax te koop in verschillende uitvoeringen.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax