Of ga naar de homepage van

Bosz was sowieso een beetje klaar met Ajax

Er komen steeds wat meer flarden naar buiten over het vertrek van Peter Bosz naar Borussia Dortmund. En daar word je niet meteen vrolijk van. "Ik heb maandelijks aangegeven dat er iets moest veranderen."
Bosz en Van der Sar in betere tijden. © Pro Shots

In het interview met NOS geeft Bosz aan dat hij eerst nog geen plannen had Ajax en Amsterdam te verlaten. “Ik had het hartstikke naar mijn zin bij Ajax en was graag gebleven. Mijn vertrek heeft niks met geld of de belangstelling van Dortmund te maken. Ook al willen mensen dat misschien niet geloven, toch is het echt zo.”

De reden voor vertrek worden niet expliciet genoemd in het interview, maar het is al tijden bekend dat Bosz een andere invulling van de technische staf voor ogen had. Er was meer onvrede. “Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax. Ik heb in januari bij Edwin van der Sar aangegeven dat ik op deze manier niet door wilde gaan.”

“Daarna heb ik maandelijks aangegeven dat er iets moest veranderen en in de week voor Dortmund kwam nog eens. Ik heb Van der Sar heel duidelijk gezegd hoe ik erover dacht. Dan is het aan de club om daar iets mee te doen, maar dat gebeurde niet.”

Er is (nog) geen reactie gekomen van Ajax op het interview met Bosz bij de NOS. Ook niet na wederhoor door de omroep zelf.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax