Of ga naar de homepage van

Overmars krijgt ‘meer slagkracht en snelheid van handelen’

Een supportersgroep heeft overleg gehad met de Ajaxdirectie. Dit gesprek op woensdag 5 oktober ging onder meer over het technisch beleid van de club. Ook het Technisch hart kwam aan de orde.
Als het goed is, kan Overmars nu sneller beslissingen nemen. En uitvoeren. © Pro Shots

AFCA Supportersclub was de initiatiefnemer en met andere groeperingen was ook Supportersvereniging Ajax aanwezig. De club werd vertegenwoordigd door Marc Overmars en operationeel directeur Rutger Arisz. Edwin van der Sar was op een congres in Londen.  

Doel van het gesprek, zo lezen we in de publicatie op de Facebook-pagina van AFCA Supportersclub: “Duidelijkheid krijgen over en inzicht krijgen in de ontwikkelingen van Ajax, zowel beleidsmatig als sportief over de afgelopen maanden. Er is vanuit de achterban en supporters volop kritiek over de huidige sportieve malaise, het aan- en verkoopbeleid en het functioneren van het Technisch hart.” 

De belangrijkste vraag was “of de huidige leiding voldoende vertrouwen en uitzicht heeft om er toch nog een goed seizoen van te maken, waarbij kampioen worden en de beker pakken een absolute must is.”   

Marc Overmars antwoordde zelf op de kritische vragen over het Technisch hart en de rol van Dennis Bergkamp, zo is te lezen. “Enerzijds omdat hij (Bergkamp, red) weinig zichtbaar is, anderzijds is het zijn rol om jeugdspelers naar voren te schuiven voordat er wordt aangekocht. Overmars geeft toe dat het de afgelopen jaren te stroperig is gegaan, waarbij er niet met volle snelheid zaken konden worden geregeld.”

Eén transfer die deze zomer niet doorging kwam door te traag handelen, bekende Overmars. De spelersnaam wordt niet genoemd, maar we gaan er vanuit dat het gaat om de Braziliaan Richarlison de Andrade, inmiddels uitkomend voor Watford in de Premier League. 

De uitleg gaat verder: “Overmars geeft aan dat hij vanaf heden met de recente wijzigingen binnen het Technisch Hart meer zeggenschap heeft over het aan- en verkoopbeleid van Ajax en hij, als het Technisch hart er gezamenlijk niet uitkomt, met Edwin van der Sar als eindverantwoordelijke de knoop doorhakt in de afweging om een jeugdspeler door te schuiven dan wel een speler aan te kopen.”

Het Technisch hart zal voortaan als adviesorgaan opereren. “Overmars gaf aan dat hij nu meer vrijheid en slagkracht heeft en de randvoorwaarden aanwezig zijn zodat het Technisch hart sneller kan handelen.” Ook de Raad van Commissarissen is geen vertragende factor meer, staat in de tekst.

De volledige tekst met en weergave van het overleg staat hier. 

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax