Of ga naar de homepage van

Onder voorbehoud: Ajacieden in actie in Oranje

Als je behoefte hebt aan een dosis voetballende Ajacieden (met een oranje shirtje aan), kun je vandaag twee duels zien. Met een slag om de arm komen Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Frenkie de Jong vandaag in actie.
Vanavond wellicht geen bankje maar basis voor De Ligt en Veltman. © Pro Shots

De Jong en Kluivert speelden afgelopen vrijdag niet onverdienstelijk met Jong Oranje tegen Letland (3-0). Of coach Art Langeler hen opstelt tegen Jong Oekraïne, valt nog te bezien. “We hebben een aantal jongens waarvan ik vind dat ze geen twee wedstrijden in één week kunnen spelen. Dat geldt in het bijzonder voor spelers die niet wekelijks spelen bij hun club. In Schotland speelden we wel met dezelfde elf en dat is me niet goed bevallen," zegt hij. 

Rouleren lijkt een beetje het toverwoord bij de vertegenwoordigende nationale Nederlands elftallen vandaag. Ook Dick Advocaat wil blijkbaar niet met dezelfde elf namen beginnen als tegen de Wit-Russen. Davy Pröpper is sowieso er niet bij, door een bovenbeenblessure. 

Op basis van de laatste training, maandag in de Arena, kan het zomaar zijn dat de Ajacieden Joël Veltman en Matthijs de Ligt gaan starten. Beide verdedigers waren in Wit-Rusland nog bankzitters. Ook Davy Klaassen zou, met Bas Dost, bij de aftrap tegen Zweden al in het veld staan. “Denken wij, hoor,” meldt Tom Egbers voorzichtig namens de NOS

Ow ja, ten minste met zeven goals verschil winnen. Dat is de bedoeling voor Oranje. Dick Advocaat, kom er maar in: "Dat wordt moeilijk. Maar het is een voetbalwedstrijd, dus alles is mogelijk. Ik hoop op een mooi duel en het blijft nog steeds een plaatsingswedstrijd. We moeten het goed afsluiten. Als je met de intentie het veld opstapt dat het toch geen zin meer heeft, kan je beter niet aan een wedstrijd beginnen."

De wedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Oekraïne is live te zien bij Fox Sports 1 en begint om 17.00 uur. Het WK-kwalificatieduel tussen het Nederlands elftal en Zweden is te zien bij NPO1, aftrap om 20.45 uur.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax