Of ga naar de homepage van

De Ligt en De Jong willen uitsupporters bij de klassieker

Tiki Taka Touzani, dat is één en al mooie voetbalvrolijkheid op video. In de uitzending met Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zit een serieus momentje, als het over de klassieker gaat.

Tussen alle panna’s, challenges en voetbalhumor door stelt Touzani in de auto ook andere vragen. Bijvoorbeeld of Ajax 1 al went. De Ligt zegt: “Kijk, op een gegeven moment speel je gewoon je wedstrijden in Ajax 1 in de Arena, met alle supporters erbij. Dan wordt het wel normaal.” 

“Als jonge jongen droom je er wel van in de Arena te staan met Ajax. Soms besef je wel even: hé, ik speel in Ajax 1. Dat is de droom die ik als kind had. Eigenlijk is dat niet normaal. Veel jongentjes in Nederland willen profvoetballer worden, en helemaal bij Ajax. Dus dat is wel iets dat je moet koesteren, denk ik.”

Een andere vraag: wat is de mooiste wedstrijd van de eredivisie? De Jong antwoordt: “Feyenoord – Ajax, denk ik. En Ajax – Feyenoord.” De Ligt is het eens. “Jij bent de baas,” zegt Touzani dan. “Hoe gaan we voor elkaar krijgen dat de uitspelende club supporters mee krijgt?”

De Ligt komt met een suggestie voor de klassiekers: “Ik denk wel dat ze het moeten proberen. Nu wordt elk jaar gezegd: we gaan het niet doen. Maar dan kom je er ook niet achter of het gaat werken of niet. Als je één keer zegt: dit jaar porberen we het gewoon, twee keer dan – één keer in de Arena en één keer in de Kuip…" 

“Stel, het gaat niet goed, dan weet je, het gaat niet lukken. Maar als het nou wel goed gaat, dan kun je het elk jaar weer proberen en kijken hoe dat zich ontwikkelt. Nu gebeurt er niks.” 

De toon van deze Tiki Taka Touzani, uitgezonden bij RTL7 (je gaat naar RTL XL, Uitzending gemist), is het beste te zien aan de hand van een voorbeeld. In winkelcentrum de Amsterdamse Poort krijgt De Jong een challenge. "Zoek iemand die Matthijs zeker niet kent."

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax