Of ga naar de homepage van

Younes breekt record met Duitsland en krijgt speeltijd

Voor Amin Younes zijn de interlands met Duitsland een soort studiereis, verwachten wij. De oosterburen hadden geen kind aan Azerbeidzjan (5-1) en maakten de meeste goals ooit in een Europese kwalificatiereeks.
Younes deed even mee met de wereldkampioenen. © Pro Shots

Tien zeges uit tien wedstrijden en 43 doelpunten. Duitsland haalt de laatste maanden zo’n hoog niveau dat het voor Ajax’ linksbuiten Younes een eer moet zijn met die Mannschaft mee te kunnen doen. In het laatste kwalificatieduel van de ploeg van Joachim Löw kreeg Younes een invalbeurt van twintig minuten.

De perfecte reeks van de Duitsers is geen record op zich (de doelpunten voor wel), want in de kwalificatie van Oranje onder Bert van Marwijk voor het WK 2010 werden ook alle acht duels gewonnen (au!). 

Vooraf kon Younes al verwachten dat hij in Kaiserslautern speelminuten kon krijgen. “Ik zal zondag zeker enkele wijzigingen aanbrengen in het basisteam, ” zei oefenmeester Löw van de regerend wereldkampioen. “Dit is een mooie gelegenheid om andere spelers een kans te geven. Nee, ik weet nog niet wie. Eerst maar eens kijken hoe iedereen ervoor staat."

Zonder echt te imponeren kreeg Younes dus zijn kans. We hopen dat de dribbelaar deze week met voldoende extra bagage en kennis terugkeert bij Ajax. Hij zag met eigen ogen wat er nodig is (naast excellente spelers!) om tot een hoog niveau te komen. Hij was op het veld bijvoorbeeld getuige van onderstaande fraaie treffer van landgenoot Emre Can.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax