Of ga naar de homepage van

Definitief: Ziyech op 11 november tegen Ivoorkust

Verwarring alom die nu is opgelost: Marokko zou eerst op 6 november tegen Ivoorkust strijden voor plaatsing op het WK. Het duel is nu naar 11 november verplaatst. Dat is gunstig voor Ajax.
Ziyech wel of Ziyech niet tegen FC Utrecht, dat kan schelen. © Pro Shots

Wij schreven 8 oktober nog dat Hakim Ziyech mogelijk Ajax – FC Utrecht moet missen. Dit duel staat voor 5 november op de agenda. Nu het kwalificatieduel van Marokko in en tegen Ivoorkust is verplaatst naar 11 november, kan Ajax – ijs en weder dienende – de spelbepaler toch inzetten in het duel tegen de Domstedelingen. 

De website 11lions.nl kwam als een van de eerste media met het bericht: “Marokko mag op zaterdag 11 november proberen om voor het eerst in 20 jaar het WK te bereiken. De ploeg van Hervé Renard zal op die dag, om 18:30 Nederlandse tijd, spelen tegen Ivoorkust.”

De verplaatsing van dit cruciale duel kwam van een man die het behoort te weten: “Dat heeft de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, Faouzi Lajkaa, bekendgemaakt aan Radio Mars. De wedstrijd zal in het Stade Félix Houphouet-Boigny te Abidjan worden gespeeld.”

Het Marokkaans elftal heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te kwalificeren voor het WK. De ploeg van Ziyech wordt gesteund door duizenden Marokkanen die druk doende zijn chartervluchten te boeken naar Abidjan.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax