Of ga naar de homepage van

Huh? Ziyech moet FC Utrecht-thuis mogelijk missen

We dienen er als Ajacieden toch wel serieus rekening mee te houden dat Hakim Ziyech ontbreekt tijdens Ajax - FC Utrecht. Het gekke is dat die wedstrijd 5 november pas wordt afgewerkt, maar toch. Grote kans dat Ziyech rond die tijd met Marokko op jacht gaat naar een WK-ticket.
Raar maar waar, Ajax wellicht zonder Ziyech tegen Utrecht... © Pro Shots

De nationale ploeg van Marokko was zaterdag met 3-0 te sterk voor Gabon en ligt op koers om naar Rusland af te reizen. Een gelijkspel in het afsluitende groepsduel, met Ivoorkust, volstaat om weer eens van de partij te zijn. Ziyech kwam trouwens negentig minuten in actie.

Die uitwedstrijd tegen Ivoorkust staat op het programma voor 6 november, een dag nadat Ajax het thuis opneemt tegen Utrecht. Aangezien Ziyech en de bondscoach weer vriendjes zijn en het een belangrijk potje betreft, mag je erop rekenen dat hij wordt opgeroepen en in actie komt.

Ajax staat hierin machteloos. Het gekke is dat dit keer niet de Afrikaanse bond het speelschema opstelt, zoals met de Afrika Cup, maar de Fifa en dat er toch sprake is van een overlap met diverse nationale competities. Dus daar ga je… De Europese interlands staan wel een week later op de rol.

Ook Kameroen komt 6 november in actie, maar de kans dat Andre Onana verstek laat gaan, is niet zo groot. De doelman was met de Ontembare Leeuwen actief op de Confederations Cup, maar werd daarna niet meer opgeroepen en ook gaat Kameroen het WK niet halen.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word lid van SV Ajax vanaf €15* per seizoen

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijd.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax