Of ga naar de homepage van
25 keer gelezen

Dolberg stelt supporters gerust: ‘Wil een tijdje blijven’

Het is dat scheidsrechter Nijhuis het zei. Anders had Kasper Dolberg de wedstrijdbal in de Arena achter gelaten. Maar die bal komt hem toch echt toe, na een hattrick van grote schoonheid. Je vreest bijna voor een vertrek, maar de Deen stelt veel Ajacieden gerust.
Het kan zomaar zijn dat Dolberg hier juicht, je weet het niet. © Pro Shots

We weten al enkele maanden dat de negentienjarige Dolberg een bijzondere speler is. Een veelbelovende spits, maar die hattrick van vandaag? Als hij nog niet op de voetbalkaart stond, dan nu toch zeker. Ja, het was NEC. Maar tegen Celta de Vigo kan hij het ook. Het zit er!

“Ik weet niet of dit mijn beste wedstrijd ooit was voor Ajax, maar zeker een van mijn betere. Het hele team was trouwens erg goed,” aldus Dolberg, die zijn eerste doelpunt uiteraard de mooiste vond van de drie.

“Het was heel speciaal. Ik kreeg de bal via Lasse, die me door de lucht aanspeelde. Met mijn borst en twee keer met mijn knie nam ik de bal mee, toen legde ik de bal goed met rechts en vervolgens schoot ik.”

De derde treffer mocht er ook zijn. Dolberg moet zowaar glimlachen als Ajax Life informeert of hij vaker rake kopballen produceert met zijn achterhoofd. “Daley gaf een goede voorzet, ik kwam voor mijn mannetje. Het werd een aparte kopbal. Ik weet niet goed waarom ik dit deed en ik had geen idee welke kant de bal opging, maar het pakte goed uit.”

Als je week in, week uit zulke goals maakt – dat mogen we nu toch wel stellen – is het wachten op berichten over serieuze interesse in Dolberg. Voor je het weet is het alweer winterstop en aangezien grote clubs geld als water hebben…

Maar geen zorgen, zo stelt Dolberg. “Ik heb geen plannen om te vertrekken, ik blijf nog wel een tijdje bij Ajax. Ik zie mezelf de komende jaren hier spelen. Jaren, ja. Ik ben niet bezig met een vertrek. En ik voel me ook topfit, ik kan alle wedstrijden aan. Het voelt alsof mijn lichaam eraan gewend is geraakt om veel en op hoog niveau te spelen.”

Ajax heeft trouwens goed ingespeeld op de situatie rond Dolberg; hij ligt tot 2021 vast.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word nu vanaf €5 * lid tot einde seizoen!

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax