Of ga naar de homepage van
55 keer gelezen

Andre Onana of Tim Krul?

Andre Onana staat alweer een poosje onder de lat bij het eerste. En dat went sneller dan ik aanvankelijk dacht. Maar hoe lang staat hij daar nog? Als Tim Krul fit is, volgt dan automatisch een wisseling van de wacht? Of is dat inmiddels helemaal niet zo vanzelfsprekend?
Bosz moet binnenkort kiezen tussen Onana of Krul. © Pro Shots

Onana lijkt steeds zekerder te raken onder de lat bij Ajax. Wat nou als hij goed blijft keepen? Moet hij dan zomaar wijken als Krul fit is? Is hij dan weer derde keeper achter Diederik Boer? Via Twitter vroeg ik m’n volgers eens naar hun mening. Maar liefst 60% laat Onana staan. De overige 40% kiest voor Krul.

Wie Andre Onana volgt op Snapchat, weet dat het een bijzondere jongen is. Soms lijkt hij z’n volgers te willen hypnotiseren. In z’n snaps staart hij je wezenloos aan. Wel beweegt hij de camera wat heen en weer om iets van de achtergrond mee te pakken. Maar z’n grote ogen blijven je aankijken. Gezegd wordt er vaak niks. Wel maakt hij soms wat ondefinieerbare mondgeluiden. Dit alles doet hij vanuit de auto, vanuit een hotel, vanaf het balkon, vanuit het vliegtuig of met gebalde vuist en grijns vanuit de kleedkamer tijdens de rust. Dat laatste is echt waar.

Naar verluidt is de A2 destijds een aantal keer dicht gegaan als Jong Ajax speelde.

Toen Onana z’n wedstrijden nog bij Jong Ajax speelde, viel op – zeker in het begin – hoe gejaagd hij was. Hoop wild gedoe onder de lat. Na elke redding of tegengoal schold hij z’n defensie verrot. Ik vroeg me vaak af of dat nou wel zo handig was, zeker omdat hij zelf een tamelijk onzekere factor was. Een hoop onrust, vaak wel gecombineerd met soms katachtige reflexen. Z’n uittrappen waren dan weer flink voer voor grappen. 

Eén keer besloot ik daar eens goed op te letten en te turven.

Het resultaat:

  • 8x vloog de bal richting frietkar, hups het frituurvet in;
  • 6x trof hij tribuneklanten, waardoor bekers koffie of patatjes pindaprut door de lucht vlogen;
  • 5x schoot hij Sjaak Swart van z’n balkonnetje af;
  • 3x vloog stuiterde de bal Rijksweg A2 op;
  • 2x schoot hij de LED verlichting van de Ziggo Dome finaal aan flarden.

Naar verluidt is de A2 destijds een aantal keer dicht gegaan als Jong Ajax speelde. Ook vluchten van en naar Schiphol werden dan omgeleid. Allemaal puur uit voorzorg.

Met die uittrappen gaat het allemaal stukken beter. Het gaat sowieso wel aardig met de man uit Kameroen. Toen Jasper Cillessen vertrok naar Onana’s oude club, leek Ajax een probleem te hebben. Dat leek opgelost door de ervaren Krul te huren van Newcastle United. De Nederlandse keeper bleek echter totaal nog niet fit, dus moest Onana diens blessureperiode tijdelijk overbruggen. En dat gaat best aardig.

Wie ik het liefst in de basis zie? Ben er nog niet helemaal uit. Onana heeft de toekomst, doet het vooralsnog naar behoren en ontwikkelt zich prima. Wat Krul kan weten we, maar het blijft een passant. Als Onana het goed blijft doen, waarom dan wisselen?

Ik ben daarom erg benieuwd hoe hij zich de komende duels manifesteert tegen ADO Den Haag, Celta de Vigo én vooral Feyenoord. Als hij die lastige confrontaties ook goed doorstaat, dan wordt de keuze voor Peter Bosz steeds moeilijker.

Ik durf inmiddels de Arena in, zonder bang te zijn dat Onana het bier uit m’n handen schiet.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word nu vanaf €7,50* lid voor een half seizoen!

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax