Of ga naar de homepage van
25 keer gelezen

Selectieve verontwaardiging

Het is inmiddels ruim negen dagen geleden dat Ajax het kampioenschap verknalde in Doetinchem. Het zorgde logischerwijs voor veel leedvermaak. De meeste pesterijen zijn inmiddels wel gestopt. Ik heb het allemaal maar over me heen laten komen. Je moet stilzitten als je geschoren wordt.
Tussen de Superboeren en Swart komt het niet meer goed. © Pro Shots

Overigens kan ik goede grappen wel waarderen. Moet je niet moeilijk over doen. We zouden zelf niet anders gedaan hebben, nietwaar? Die onderlinge kift hoort erbij en dat moet ook vooral zo blijven. Ik heb veel flauwigheid voorbij zien komen, maar ook grappen waar ik best om kon lachen, hoe pijnlijk ook.

Ik pak ze volgend jaar wel terug.
 
Enger wordt het als er een soort haatgevoel onder schuil gaat. Het fanatisme bij sommigen gaat natuurlijk vrij ver. Ik schrik er overigens niet meer van hoor, maar fraai is het allemaal niet. Begrijp het ook niet. Maar laten we niet doen alsof die figuren bij Ajax niet rondlopen.

Stilzitten als je geschoren wordt. Het lukte lang niet iedereen. Ik zag flink wat selectieve verontwaardiging de afgelopen anderhalve week. Veel Ajaxfans waren opvallend druk met fans van andere clubs. Ja vrienden, als Ajax verliest, dan wordt inderdaad gejuicht in Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en God weet waar.

Wat we niet doorhadden was dat we onderhand precies hetzelfde deden.

Laat toch gaan, dacht ik maar. Reageer er nou gewoon niet op. Maar nee, velen doken er als door een wesp gestoken bovenop. We vonden het ronduit belachelijk dat al die andere fans zo met ons bezig waren. Calimero's waren het! Wat we niet doorhadden was dat we onderhand precies hetzelfde deden. We waren volop bezig met andere fans die weer met ons bezig waren. Als je begrijpt wat ik bedoel. Gekkigheid.
 
Dagen achtereen zag ik bozige Ajaxfans op social media geïrriteerd reageren op onschuldige pesterijtjes of ergerlijke blinde haat van andere fans. De teneur: belachelijk dat andere fans zo met Ajax bezig zijn. Ondertussen deden we precies datgene waar we de ander nu juist van betichtten. Bovendien, als we gewoon hadden gewonnen van De Graafschap, dan was het leedvermaak vanuit Mokum richting de rest eveneens groot geweest. Zeker weten.
 
We kunnen er in Amsterdam natuurlijk ook wat van. Was het niet Louis van Gaal die ooit bulderde dat 'we de beste waren van Rotterdam en Eindhoven'? Was het niet fulltime held Jan Vertonghen die 'het zijn maar kutkakkerlakken' door een microfoon blèrde? Over Sjaak Swart begin ik maar niet.

Hoe was dat spreekwoord ook alweer? Iets met pot en ketel.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word nu vanaf €7,50* lid voor een half seizoen!

En sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax